ADVERTISEMENT
News

Marcel Ciolacu, despre gestionarea inundațiilor din România: „S-au pitit toți în spatele lui Raed Arafat”

Marcel Ciolacu a criticat modul în care sunt gestionate inundațiile din România. Liderul PSD a precizat că „s-au pitit toți în spatele lui Raed Arafat."
Autor: Cerasela Stafie | 22.06.2021 | 00:05
Marcel Ciolacu, despre gestionarea inundațiilor din România: „S-au pitit toți în spatele lui Raed Arafat
Marcel Ciolacu, despre gestionarea inundațiilor din România: „S-au pitit toți în spatele lui Raed Arafat" Sursa foto: hepta.ro

Inundațiile din țară au devenit un motiv în plus pentru care social-democrații își doresc să răstoarne Guvernul actual.

ADVERTISEMENT

Modul în care este gestionată situația inundațiilor este catalogat de Marcel Ciolacu ca fiind catastrofal, la fel ca și cel al crizei sanitare.

Marcel Ciolacu, despre gestionarea inundațiilor din România: „S-au pitit toți în spatele lui Raed Arafat”

Liderul PSD a precizat că intervențiile se fac doar când se produc evenimentele: „noi intervenim pompieristic. Numai când se întâmplă o catastrofă, atunci intervenim,” la Sinteza Zilei, potrivit Antena 3.

ADVERTISEMENT

„S-au pitit toți în spatele lui Raed Arafat, care intervine când nu mai există altă soluție,” a adăugat acesta. Marcel Ciolacu a subliniat că nu există o strategie de prevenire a situațiilor de acest fel.

„Prevenția o face Guvernul și cu specialiștii, cu ministerul Sănătății. Raed nu a mai avut ce face. Când noi ajunsesem într-o situație alarmantă,” a explicat președintele Partidului Social-Democrat.

ADVERTISEMENT

Șeful DSU a avut mai multe intervenții în zilele precedente. El a avertizat oamenii că vor urma fenomene meteo extreme. Totodată, acesta a venit și cu lămuriri în cazul intervenției echipelor de salvare în cazul decesului pilotului Adrian Cernea.

El a comparat reacția guvernanților cu privire la situația inundațiilor cu criza sanitară prin care a trecut țara noastră: „și cu situația din ATI, și acum cu vaccinarea. Așa se întâmplă și acum, la inundații. Ei nu au gândit, nu au prognoze. Totuși a evoluat știința și monitorizarea,” a acuzat Ciolacu.

ADVERTISEMENT

PSD, moține de cenzură împotriva Guvernului. Pe cine propun drept prim-ministru

PSD a anunțat deja că vor depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu. Aceasta se numește „România eșuată. Recordul fantastic al Guvernului Cîțu”.

În cazul în care aceasta va trece, liderul social-democrat a dezvăluit că propunerea partidului pentru funcția de premier va fi Alexandru Rafila. El a mai precizat că o eventuală colaborare cu PNL este exclusă.

ADVERTISEMENT

„În acest moment este o decizie a partidului, domnul Alexandru Rafila este propunerea de prim-ministru. Aceste lucruri le vom discuta în interiorul partidului daca motiunea va trece,” a declarat Ciolacu.

„Am exclus colaborarea cu PNL, dar vom vorbi toate aceste lucruri după ce va trece moțiunea. Cred, totuși, că președintele Klaus Iohannis va intra în spiritul Constituției, dacă va trece moțiunea de cenzură,” a adăugat.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!