Alegeri 2024

Marcel Ciolacu, despre introducerea de taxe noi după alegeri. ”Va fi o reformă fiscală”

Liderul PSD Marcel Ciolacu a vorbit despre introducerea de noi taxe după alegeri, în a doua jumătate a acestui an. Premierul încearcă să-i liniștească pe români.
10.06.2024 | 22:01
Marcel Ciolacu despre introducerea de taxe noi dupa alegeri Va fi o reforma fiscala
Marcel Ciolacu, despre introducerea de taxe noi după alegeri. ”Va fi o reformă fiscală”
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu este pe cai mari după ce partidul său, în alianță cu PNL, a obținut peste 50% la alegerile locale și europarlamentare. În aceste condiții, premierul României a avut puterea să comenteze informația conform căreia românii trebuie să se aștepte la noi taxe și impozite în 2024, spre finele anului.

Marcel Ciolacu, despre introducerea de taxe noi după alegeri

Totodată, Marcel Ciolacu a dezvăluit că asupra sa s-a făcut o ”presiune imensă” ca să mărească TVA-ul, însă a refuzat categoric acest lucru. În spațiul public se vorbește despre faptul că după finele alegerilor coaliția de guvernare va crește masiv taxele și impozitele, lucru care nu era posibil în an electoral, pentru că ar fi supărat votanții, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Marcel Ciolacu vorbește despre o reformă fiscală, așadar oamenii nu ar trebui să își facă griji că vor plăti taxe mai mari. ”Va fi o reformă fiscală. O reformă fiscală nu înseamnă că vor fi introduse mai multe taxe.

Eu ce am promis şi dumneavoastră şi românilor a fost faptul că o să fac digitalizarea ANAF după 30 şi ceva de ani când nimeni nu a făcut-o. Avem, în afară de bază, 12 module deja în implementare cu companii de renume în acest domeniu şi momentan avem încasările pe care le-am aşteptat.

ADVERTISEMENT

Cu adevărat am încurajat foarte mult investiţiile şi de aceea, chiar dacă a fost excedent pe ultima lună, încercăm să le ţinem într-un echilibru. Nu vorbim de noi taxe şi eu nu am mărit taxe nici după ce am luat mandatul de prim ministru.

Marcel Ciolacu refuză categoric să mărească taxele și impozitele

Asta, cu toate că aveam un deficit lăsat de 6,8% şi era asumat unul de 5,7% şi am închis cu 5,6 – 5,5%. Am scos anumite excepţii”, a declarat premierul Ciolacu. Cât despre presiunea enormă făcută asupra sa pentru a crește TVA, Marcel Ciolacu a dezvăluit că nu a acceptat niciodată acest scenariu.

ADVERTISEMENT

”Vă spun un singur lucru, pe mine, ca şi prim-ministru, s-a făcut o presiune imensă ca să măresc TVA şi am refuzat acest lucru pentru că este total incorect iarăşi cei cu venituri să contribuie la acest efort comun.

Nu este corect. Sub nicio formă nu se va mări TVA la alimente şi medicamente. Asta ar duce la o creştere a inflaţiei. Când ai ajuns cu inflaţia în jur de 1% poţi să te gândeşti la anumite măsuri, pentru că e foarte rău să pici în partea cealaltă, dar acolo de obicei se acţionează în alte zone”, a explicat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

După ce a spulberat competiția la alegerile europarlamentare și locale, PSD se pregătește acum de alegerile prezidențiale. Rămâne de văzut dacă Marcel Ciolacu va fi alesul, sau dacă va prefera să colaboreze cu Nicolae Ciucă din perspectiva de premier PSD – președinte PNL.

ADVERTISEMENT
CTP, 4 puncte despre naționala României: „E prima dată când mi se întâmplă...
CTP, 4 puncte despre naționala României: „E prima dată când mi se întâmplă asta după mult timp” » Ce spune despre dezbaterea „blat la România - Slovacia”
Pățania unui turist român, în drum spre Grecia: „Atenție, se bagă apă în...
Pățania unui turist român, în drum spre Grecia: „Atenție, se bagă apă în benzină, în Bulgaria. S-a aprins martorul”
Pasiunea secretă a Teodorei Stoica pentru Mirel Rădoi a ieșit la suprafață după...
Pasiunea secretă a Teodorei Stoica pentru Mirel Rădoi a ieșit la suprafață după ani buni. Fiica managerului FCSB a recunoscut adevărul
"Cam scump". Cât a plătit o familie pentru 9 zile în Mamaia. Prețurile cresc considerabil în luna iulie
Decizia radicală luată de fiica lui Irinel Columbeanu, după ce tatăl ei a...
Decizia radicală luată de fiica lui Irinel Columbeanu, după ce tatăl ei a ajuns falit într-un azil de bătrâni
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
E BOALA verii! Sunt CAZURI GRAVE în ultima perioadă
E BOALA verii! Sunt CAZURI GRAVE în ultima perioadă
Care sunt subiectele care au picat la limba română, la Evaluarea Națională
Care sunt subiectele care au picat la limba română, la Evaluarea Națională
Debandada e-Factura. S-au schimbat regulile pentru acești români
Debandada e-Factura. S-au schimbat regulile pentru acești români
S-a aflat motivul despărţirii! Bădălău spune că Bianca i-a spus în faţă că...
S-a aflat motivul despărţirii! Bădălău spune că Bianca i-a spus în faţă că l-a înşelat. Cine este bărbatul din triunghiul amoros care l-a făcut "încornorat"
Ministrul de externe al Turciei face un anunț șoc, după o vizită la...
Ministrul de externe al Turciei face un anunț șoc, după o vizită la Moscova: "Nu există scăpare"
Ce nu vor mai avea voie să facă românii care stau la curte....
Ce nu vor mai avea voie să facă românii care stau la curte. Interdicția se aplică în curând