News

Marcel Ciolacu, despre proiectul care vrea să introducă vaccinarea obligatorie: “Tu vii să hăituiești acum medicii?”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a vorbit marți, la România TV, despre proiectul de lege care ar vrea să introducă vaccinarea obligatorie, declarând: "vii să hăituiești acum medicii?"
28.09.2021 | 22:38
Marcel Ciolacu despre proiectul care vrea sa introduca vaccinarea obligatorie Tu vii sa haituiesti acum medicii
ADVERTISEMENT

În acest moment, există depus un proiect de lege care ar obliga cadrele medicale să fie vaccinate sau să se testeze pe cheltuiala proprie împotriva coronavirusului, acesta fiind susținut de către actualul Guvern.

Și președintele României, Klaus Iohannis, s-a declarat un susținător al unui proiect normativ care ar introduce vaccinarea obligatorie a lucrătorilor din domeniile esențiale, în contextul creșterii accentuate a numărului de noi infectări cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, despre vaccinarea obligatorie: “Tu vii să hăituiești acum medicii și asistentele?”

Marcel Ciolacu: “Cel mai important este exemplul propriu, acest Guvern nu mai are nicio legitimitate să facă nicio reformă. Ce să mai impună? Ce trecere mai ai în fața poporului român? Ei și-au făcut videoclipuri cu ei, în loc să facă o campanie deșteaptă de vaccinare. 

Până la congresul PNL au fost puține cazuri, acum au explodat, e o manipulare. Doamne ferește să se fi întâmplat așa ceva în timpul unei guvernări a PSD. Cum să accepte poporul român restricțiile când vede așa ceva? 

ADVERTISEMENT

Mortalitatea în timpul Guvernului Orban a fost 88% la cancere. Acum vii în plină pandemie și te iei la harță cu medicii, cu asistentele, cei din linia întâi, de care ai nevoie?

Tu vii și îi hăituiești acum pe medici, în loc să stai de vorbă cu ei, să vezi de ce nu se vaccinează. Cum să convingi un medic dacă exemplul tău este să mergi la un congres cu 5.000 de oameni? S-a dus credibilitatea.

ADVERTISEMENT

În România au făcut un dezastru din vaccinare, prim-ministrul cere anchetă să vadă ce s-a întâmplat cu campania de vaccinare, pe care el a coordonat-o. Vii și strecori acolo că Guvernul are voie prin HG să facă orice. Dacă așa s-ar întâmpla, vin și vă închid emisiunea.”

Victor Ciutacu: “Proiectul acela prevede că două persoane din România, Arafat și Cîțu pot să spună că această emisiune afectează pandemia.”

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu: “Ei și-au făcut legi ca să țină un congres. Eu zic să se așeze un pic că nimeni nu vrea să iasă oamenii să se bată pe stradă, dar înspre acel lucru ne îndreptăm. Nu mai avea tupeul să ceri românilor să respecte românilor să respecte regulile.”

ADVERTISEMENT