News

Marcel Ciolacu, despre schimbarea premierilor: ”Se va produce fără scandaluri sau crize politice”

Marcel Ciolacu asigură că rotația guvernamentală se va efectua fără scandaluri sau crize politice. Politicianul lansează un apel către președinții Consiliilor Județene.
15.05.2023 | 22:13
Marcel Ciolacu despre schimbarea premierilor Se va produce fara scandaluri sau crize politice
Marcel Ciolacu susține că schimbarea premierilor va fi efectuată fără scandaluri și conflicte. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a comunicat liderilor Consiliilor Județene că schimbarea premierilor va fi efectuată fără “scandaluri sau crize politice”, iar noul guvern pe care îl va conduce va impune cerințe și rigori mai exigente ca niciodată.

Rotația guvernamentală, efectuată fără scandaluri și crize

Marcel Ciolacu a participat la evenimentul organizat cu ocazia aniversării a 30 de ani de la înființarea Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR). El le-a transmis liderilor acestor instituții că orice guvern al României care își propune o administrare mai eficientă a țării este dator să colaboreze îndeaproape cu ei.

ADVERTISEMENT

“Suntem într-un moment nemaiîntâlnit în politică şi administraţia românească – înaintea unei rotaţii guvernamentale stabilite de PSD şi PNL acum un an şi jumătate. Este ceva cu totul nou în politica românească, un moment care părea atât de complicat, dar care, în ciuda tuturor scepticilor de serviciu se va produce firesc, fără scandaluri sau crize politice.

Atât eu, cât şi domnul preşedinte al PNL Nicolae Ciucă, ne-am propus să abordăm cu maximă responsabilitate acest moment, pentru că România nu îşi mai permite nici măcar o zi pierdută cu conflicte politice”, a subliniat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, apel către președinții Consiliilor Județene

Potrivit președintelui PSD, există o cursă contracronometru pentru atragerea de fonduri europene din exercițiul financiar 2016-2020, care are încă șase luni, și pentru implementarea PNRR până în 2026. Marcel Ciolacu a menționat că inflația a intrat deja într-o pantă descendentă, iar guvernul va continua să sprijine Consiliile Județene cu toate resursele disponibile, dar va impune și pretenții și rigori mai mari ca oricând. În schimb, se așteaptă ca proiectele dezvoltate de Consiliile Județene să fie livrate la timp și să aibă calitatea necesară pentru a îmbunătăți viața oamenilor.

“Sunt priorităţi strategice pe care, veţi vedea, vom dialoga permanent, deoarece scopurile noastre sunt comune: să absorbim cât mai mult posibil din finanţarea europeană şi ca românii să vadă ceva palpabil în viaţa comunităţilor lor, fie că este vorba de reţele noi de apă şi canalizare, de şcoli şi dispensare moderne sau instalaţii de energie verde.

ADVERTISEMENT

Vă asigur că voi face din susţinerea tuturor investiţiilor publice locale o adevărată obsesie a viitoarei guvernări a României, fiindcă această obsesie reprezintă, de fapt, suma grijilor, preocupărilor, eforturilor şi mai ales speranţelor tuturor celor care sunteţi astăzi aici.

Cred că este datoria mea, ca om croit în administraţia publică a ţării, să transform această obsesie într-un fundament solid pentru dezvoltarea echilibrată a tuturor regiunilor României, deoarece doar reducerea decalajelor dintre diversele regiuni ale ţări poate produce echitate economică, solidaritate socială şi modernitate instituţională”, a precizat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, despre viitorul țării

Marcel Ciolacu a subliniat importanța eficienței în cheltuirea banilor publici și accesarea inteligentă a fondurilor europene. El a încurajat liderii Consiliilor Județene să caute parteneri valoroși și să dezvolte “proiecte ambițioase care să aducă beneficii economice, logică financiară și efecte măsurabile” în dezvoltarea regiunilor pe care le reprezintă.

Tot luni, Ciolacu a reafirmat că România trebuie să-și asume mize mari pentru viitorul său și că investițiile publice locale vor reprezenta “o adevărată obsesie a viitoarei guvernări”.

 

ADVERTISEMENT