News

Marcel Ciolacu, despre suspendarea președintelui: “Dacă USR vrea, acum mă duc la Barna”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a vorbit miercuri la România TV despre o posibilă suspendare a președintelui Iohannis, declarând: "dacă USR vrea, acum mă duc la Barna acasă".
22.09.2021 | 22:35
Marcel Ciolacu despre suspendarea presedintelui Daca USR vrea acum ma duc la Barna
ADVERTISEMENT

Alianța pentru Unirea Românilor a declarat încă de anul trecut, imediat după alegerile parlamentare, că își propune să inițieze procedura de suspendare a președintelui, chiar dacă PSD va dori să pornească acest proiect sau nu.

La începutul anului, George Simion a subliniat faptul că dorește suspendarea lui Klaus Iohannis și organizarea alegerilor anticipate, chiar dacă în momentul în care a solicitat acest lucru trecuseră doar trei luni de la organizarea ultimelor alegeri parlamentare.

ADVERTISEMENT

Ciolacu, despre o posibilă suspendare a lui Iohannis: “Acum mă duc la Barna acasă dacă vrea Barna”

Marcel Ciolacu, la Romania TV: “Noi am cerut alegeri anticipate pentru că mie îmi este foarte greu să cred că această criză politică declanșată de USR prin șantaj poate să fie depășită. Avem o criză sanitară, avem o criză economică, avem o criză politică.

Dumneavoastră vreți astăzi să vă spun astăzi că îl suspendăm și pe Iohannis? Eu nu spun că nu trebuie să fie suspendat, dar știți că trebuie și o majoritate parlamentară pentru suspendare.

ADVERTISEMENT

USR a cerut suspendarea lui Iohannis și alegeri anticipate? Că acum mă duc la ei, mă duc la Barna acasă, mă duc la sediu și facem un protocol împreună. Mergem la alegeri anticipate, spunem, haide Cioloș, haide Barna, semnează, cine o fi pe acolo.”

Bogdan Chiriac: “Deci partidul dumneavoastră ar achiesa la suspendarea președintelui?”

Marcel Ciolacu: “În acest moment este exclus așa ceva ținând cont de situația în care ne aflăm. Dar dumneavoastră vorbiți de un proiect politic, nu de o moțiune pusă la șmecherie.”

ADVERTISEMENT

Bogdan Chiriac: “Da, erau două direcții, una a alegerilor anticipate și una a suspendării președintelui.”

Marcel Ciolacu: “Da, noi am cerut alegeri anticipate, apoi și formațiunea AUR a cerut acest lucru. Știm cum se ajunge la acest lucru.”

ADVERTISEMENT

Victor Ciutacu: “Dacă vrea și USR alegeri anticipate?”

Marcel Ciolacu: “E cel mai bine, e singura soluție să ieșim din această situație, nu e prima oară când o spun, dar nu o folosim ca amenințări, să fim oameni responsabili.”

Victor Ciutacu: “Dacă ei condiționează organizarea alegerilor anticipate de suspendarea președintelui?”

Marcel Ciolacu: “Să iasă să anunțe și vedem. În acest moment cred că nu asta e agenda românilor, atât le mai trebuie și suspendarea președintelui, trebuie și aia votată cu referendum. Până atunci o să fac un exercițiu cu primarul Buzăului.”

ADVERTISEMENT