News

Marcel Ciolacu, despre viitorul candidat PSD la alegerile prezidențiale: ”Domnul ministru Daea nu e de neglijat”

Marcel Ciolacu a vorbit, joi, despre viitorul candidat PSD la alegerile prezidențiale. Liderul social-democrat nu l-a scos din ecuație pe ministrul agriculturii, Petre Daea.
27.10.2022 | 23:52
Marcel Ciolacu despre viitorul candidat PSD la alegerile prezidentiale Domnul ministru Daea nu e de neglijat
Marcel Ciolacu avansează un nume surpriză ca posibil candidat PSD la Cotroceni: ”Domnul ministru Daea nu e de neglijat”. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Partidul Social Democrat, lider detașat în toate sondajele de opinie, încă nu și-a conturat un candidat pentru alegerile prezidențiale din 2024.

Marcel Ciolacu avansează un nume surpriză ca posibil candidat PSD la Cotroceni: ”Domnul ministru Daea nu e de neglijat”

Prezent joi la Craiova, Marcel Ciolacu a vorbit despre posibilul candidatul PSD la viitoarele alegeri prezidențiale.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii prezenți la eveniment l-au întrebat pe liderul social-democraților despre data la care partidul își va desemna candidatul.

Ciolacu a spus că PSD poate propune mai multe variante. El a avansat și numele unui membru experimentat al Guvernului.

ADVERTISEMENT

Să ştiţi că şi domnul ministru Daea care este lângă mine nu este de neglijat ca şi candidat pentru Preşedintele României”, a spus Ciolacu, conform G4Media.

Petre Daea a și răspuns acestei onorante declarații: ”Las acest răspuns, conştiinţa mea spunând aşa – lăsaţi-mă să fac ceea ce ştiu”.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește cel mai vehiculat nume ca posibil candidat PSD pentru Cotroceni, cel al lui Mircea Geoană, Marcel Ciolacu a precizat că secretarul general adjunct al NATO încă nu a spus dacă ar dori să se înscrie în cursa pentru prezidenţiale.

Ciolacu a mai precizat că le-a transmis deja colegilor din partid că s-a încheiat acea regulă în PSD în care preşedintele formaţiunii era de drept candidatul pentru funcţia de şef al statului.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila, un alt posibil candidat PSD la prezidențiale

Tot joi, un alt nume din PSD cotat cu șanse la intrarea în cursa pentru Cotroceni, Alexandru Rafila, a spus că o astfel de postură este ”onorantă”.

Întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă este posibilă candidatura sa la alegerile prezidenţiale din 2024, Alexandru Rafila a spus că sunt necesare ”cel puţin două elemente”.

”Unul este legat de sprijinul clar al unui partid politic pentru o astfel de candidatură şi alt element este legat de conştiinţa şi de pregătirea pe care o are o persoană – şi nu mă refer neapărat la mine – pentru o astfel de candidatură care înseamnă nu numai cea mai mare onoare ci şi cea mai mare responsabilitate într-o ţară.

Aşa că este prematur şi nu are rost să facem speculaţii pe această temă”, a spus Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT