News

Marcel Ciolacu, după escaladarea conflictului Rusia – Ucraina: ”Niciodată nu am fost atât de aproape de Al Treilea Război Mondial”

Marcel Ciolacu anticipează un scenariu negru pentru omenire. Liderul PSD spune că, după ultimele evenimente din Ucraina, un Al Treilea Război Mondial este foarte posibil.
30.09.2022 | 09:12
Marcel Ciolacu dupa escaladarea conflictului Rusia  Ucraina Niciodata nu am fost atat de aproape de Al Treilea Razboi Mondial
Marcel Ciolacu crede că omenirea este aproape de Al Treilea Război Mondial. Sursa foto: colaj Fanatik / Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Tot mai multe voci din politica internațională vorbesc de o mare probabilitate de extindere a conflictului izbucnit dincolo de granițele României.

Marcel Ciolacu crede că omenirea este aproape de Al Treilea Război Mondial: ”E evident că Rusia vrea să continue conflictul”

Un astfel de avertisment vine și din România. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că omenirea nu a fost niciodată atât de aproape de începerea celui de-Al Treilea Război Mondial.

ADVERTISEMENT

Președintele Camerei Deputaților a spus acest lucru bazându-se pe declarațiile care vin tot mai des în acest sens din Rusia.

”Dacă analizăm numai declarațiile liderilor acestei lumi se pare că nu am fost niciodată (n.r. întrebat dacă suntem aproape de Al Treilea Război Mondial.

ADVERTISEMENT

E o declarație îngrijorătoare. Nu știu dacă face parte dintr-o strategie imediată, dar este evident că Rusia vrea să continue acest război total incorect și nedrept în anul 2022, în Europa.

Și acum vedem cât de important este faptul că suntem membri ai Uniunii Europene și NATO. Sunt ferm convins că există scenarii pentru toate, așa presupuse atacuri ale lui Putin”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

ADVERTISEMENT

SUA se tem de un atac nuclear al lui Putin. Acesta ar putea duce la escaladarea conflictului la nivel internațional

SUA și aliații din NATO încă mai speră că Putin nu va folosi arma nucleară în Ucraina, un pas care ar apropia omenirea și mai multe de un nou război la scară mondială.

Potrivit celor de la Politico, oficialii americani le cer liderilor din China și India să discute cu liderul de la Kremlin pentru a-l tempera în încercarea de decide lansarea unui atac nuclear.

ADVERTISEMENT

”Ar putea să-i transmită lui Putin că folosirea oricărei arme nucleare ar fi o idee dezastruoasă”, a precizat un oficial american implicat în politica de neproliferare, care încearcă să obțină sprijin de la Beijing și New Delhi în această chestiune, potrivit sursei citate.

”Ar trebui să o facă. Sper că o să o facă (n.r. să trimită mesajul)”, a mai spus oficialul.

ADVERTISEMENT