News

Marcel Ciolacu e gata să încalce restricțiile în noaptea de Înviere: „Voi plăti amenda, dar voi fi la biserică”

22.03.2021 | 11:21
Marcel Ciolacu e gata sa incalce restrictiile in noaptea de Inviere Voi plati amenda dar voi fi la biserica
ADVERTISEMENT

Nici măcar restricțiile impuse în contextul pandemiei Covid-19 nu îl vor putea împiedica pe Marcel Ciolacu să respecte tradițiile din noaptea de Înviere. Într-un interviu acordat recent, acesta a dat asigurări că va merge la biserică, indiferent de măsurile care vor fi în vigoare în acel moment.

E o decizie personală. Voi plăti amenda, ca orice cetățean, și îmi asum fapta”, a declarat liderul Partidului Social Democrat. Și nu este singurul parlamentar care intenționează să participe cu orice preț la slujba de Înviere.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au anunțat că vor proceda la fel în cazul în care Guvernul și Comitetul Național pentru Situații de urgență nu vor „corecta” hotărârile astfel încât să fie ridicate restricțiile de circulație pe 4 aprilie şi 2 mai, când pică Paștele catolic și cel ortodox.

Marcel Ciolacu merge la Biserică în noaptea de Înviere

În noaptea de Înviere merg la biserică, indiferent de situație. Anunț public, oficial. În noaptea de Înviere voi fi la biserică. Acolo mă duc de când eram copil”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3, dând, totodată, asigurări că decizia sa nu implică sub nicio formă partidul pe care îl conduce.

ADVERTISEMENT

Una e să duc partidul într-o direcție – lucru care s-a mai întâmplat și la PSD, și la alte partide – și să îl folosesc ca instrument, după hachițele mele, și alta este decizia mea personală…

Voi purta mască, mă dezinfectez, dar voi fi la biserică. Voi plăti amenda, ca orice cetățean. Ce, ar fi prima orară? Voi plăti amenda și îmi voi asuma fapta”, a mai spus liderul PSD.

ADVERTISEMENT

AUR cere ridicarea restricțiilor în noaptea de Paște

O poziție similară au adoptat în această perioadă și reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor, care intenționează să ia parte la slujba de Înviere chiar dacă autoritățile nu vor fi de acord cu ridicarea restricțiilor.

Este cea mai importantă sărbătoare a creştinilor, una a bucuriei şi nădejdii, a credinţei depline în Iisus Hristos, a învierii Lui şi a noastre.

ADVERTISEMENT

Cu toate riscurile în faţa întunericului, noi vom merge să luăm Lumină. Le-o vom da şi celor rătăciţi, care ne ţin departe de Biserică şi ne vom ruga ca Bunul Dumnezeu să le deschidă mintea, să le încălzească sufletul şi să le îndrume fapta ”, a anunțat senatorul Claudiu Târziu.

ADVERTISEMENT