News

Marcel Ciolacu consideră „ineficientă” legea pentru plafonarea şi compensarea facturilor: „Ar trebui să venim cu un alt act normativ”

Marcel Ciolacu este nemulțumit de legea pentru plafonarea şi compensarea facturilor la energie electrică și gaze naturale. Iată ce propune liderul PSD.
05.01.2022 | 08:44
Marcel Ciolacu considera ineficienta legea pentru plafonarea si compensarea facturilor Ar trebui sa venim cu un alt act normativ
ADVERTISEMENT

Președintele Partidului Social Democrat este nemulțumit de legea privind compensarea și plafonarea prețurilor la facturile de gaze și energie.

Conform declarațiilor făcute de acesta, ea este ineficientă și niciun român nu beneficiază, de fapt, de pe urma ei, în niciun fel.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, liderul politic a precizat că ar trebui să fie organizată cât mai repede o ședință în cadrul coaliției de la guvernare.

În cadrul acesteia ar trebui nu nu mai să fie discutată legea privind compensarea și plafonarea facturilor și chiar să fie întocmit alt act normativ sau o ordonanță.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Marcel Ciolacu a precizat că poate fi organizată inclusiv o sesiune extraordinară la Parlament pentru a fi dată o nouă lege care să ajute românii și companiile din țara noastră în contextul creșterii enorme a prețurilor la facturile de gaze și curent.

„Funcţionăm pe o lege propusă de actualul ministru, din punctul meu de vedere ineficientă, ea neputând fi pusă în aplicare, cea cu plafonarea şi cu compensarea facturilor.

ADVERTISEMENT

Ar trebui cât mai curând să avem o şedinţă de coaliţie şi să venim cu alt act normativ, ori prin ordonanţă, ori facem sesiune extraordinară la Parlament şi venim cu el, atât în privinţa persoanelor fizice, cât şi a companiilor româneşti, fiindcă ele nu mai sunt competitive la aceste preţuri”, a declarat Ciolacu, la Antena 3.

România, nepregătită în fața creșterii prețurilor la curent și gaz

Mai mult decât atât, președintele PSD a precizat că țara noastră nu a fost nepregătită în fața acestui val de scumpiri chiar dacă unele țări din Europa au avut niște măsuri prin care să fie contracarată această majorare a prețurilor facturilor.

ADVERTISEMENT

Conform acestuia, în Europa a existat chiar un fond de dezvoltare pe care inclusiv țara noastră putea să-l acceseze încă de acum doi ani.

Mai mult decât atât, Marcel Ciolacu a tras la răspundere Romgaz și mai precis pe directorul acesteia, și se întreba de ce nu a fost pregătit pentru această criză și compania nu are extracțiile pe care le așteptam.

 „Am văzut că în anumite zone ale Europei au fost mai pregătiţi, ştiţi că a existat un fond de dezvoltare şi există, pe care România putea să îl acceseze de acum doi ani.

Doar 10 state din Europa au avut acces la acest fond care era destinat către zona de energie”, a spus liderul PSD.

ADVERTISEMENT