News

Marcel Ciolacu explică ce se va întâmpla dacă nu se realizează rotația premierilor: ”Alegerile anticipate ar fi direcția”

Marcel Ciolacu a vorbit, luni seară, despre subiectul rotației premierilor. Liderul PSD a spus că, dacă acest lucru nu se va realiza, alegerile anticipate sunt direcția.
16.01.2023 | 23:06
Marcel Ciolacu explica ce se va intampla daca nu se realizeaza rotatia premierilor Alegerile anticipate ar fi directia
Marcel Ciolacu, optimist că rotația premierilor se face în mai. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu continuă să fie optimist în ceea ce privește rotația premierilor prevăzută de protocolul PSD-PNL semnat în noiembrie 2021.

Marcel Ciolacu, optimist că rotația premierilor se face în mai

În luna mai, conform protocolului din coaliție, țara noastră va avea un alt premier. Liberalul Nicolae Ciucă ar urma să-i lase locul la Palatul Victoria lui Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

În ciuda unor ușoare tensiuni care se întrevăd la orizont între liberali și social-democrați, legate de lupta pentru unele ministere, liderul PSD este optimist că, în mai puțin de o jumătate de an, partidul său va da premierul.

Luni seara, la o televiziune de știri, Marcel Ciolacu a spus că rotația premierilor se va face la finalul lunii mai 2023, așa cum s-au înțeles PNL și PSD când au pus bazele Coaliției. PSD va veni, în primăvară, cu un program de guvernare pentru această rocadă.

ADVERTISEMENT

N-am auzit niciun factor decident nici de la PSD, nici de la PNL, care să ridice anumite probleme asupra acordului politic care a creat această coaliție din care face parte nu numai PSD și PNL, ci și UDMR și minorități.

Va avea loc acest schimb de prim-miniștri. Este pe 23 sau 25 mai. Presupun că la începutul lunii mai vom veni cu un program de guvernare și o să începem toate procedurile legale și constituționale pentru această rocadă”, a spus Ciolacu, la România TV.

ADVERTISEMENT

Dacă nu se face rotativa premierilor, PSD amenință cu anticipatele

Președintele PSD are mare încredere că Nicolae Ciucă este un om de onoare și își va depune demisia din funcția de premier, conform protocolului stabilit.

Ultimul cuvânt îi aparține însă șefului statului, Klaus Iohannis. Dacă acesta nu va numi un premier de la PSD, Ciolacu amenință cu anticipatele.

ADVERTISEMENT

”Domnul prim-ministru Nicolae Ciucă e un om de onoare. E militar și general și sunt ferm convins că nu sunt probleme. Atributul desemnării primului-ministru este al președintele României, conform Constituției.

Dacă nu se dorește, cu toate că nu sunt un mare fan al alegerilor anticipate, cred că aceea ar fi direcția.

Ar fi păcat pentru că această coaliție, prin intrarea PSD, în afara faptului că a adus o coerență guvernamentală, a adus și o stabilitate politică și o liniște pentru toți factorii decidenți din statul român într-un moment foarte critic și nu am nicio reținere să spun… după o guvernare de doi ani de zile de dreapta”, a mai punctat Marcel Ciolacu, la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT