Alegeri 2024

Marcel Ciolacu explică comasarea alegerilor. „Dacă nu, prezenţa la vot în acest moment ar fi fost una sub 25%”

Marcel Ciolacu spune de ce au fost comasate alegerile locale cu cele europarlamentare. „Dacă nu, prezenţa la vot în acest moment ar fi fost una sub 25%”
31.05.2024 | 22:47
Marcel Ciolacu explica comasarea alegerilor Daca nu prezenta la vot in acest moment ar fi fost una sub 25
Comasarea alegerilor evită o prezență la vot redusă, spune Marcel Ciolacu / Foto: Facebook, Marcel Ciolacu
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a explicat, vineri, la Alba Iulia, motivele comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare. Ciolacu a spus că măsura a fost una „foarte bună”, „altfel prezenţa la vot ar fi fost sub 25%”.

„Ăsta era trendul în acel moment”

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că decizia privind comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European, la 9 iunie, a fost una „foarte bună”, spunând că altfel prezența la vor ar fi fost foarte mică.

ADVERTISEMENT

„Sunt primul ministru al României. Vremelnic (…) Eu nu iau decizii în funcţie de PSD sau de PNL. A fost o decizie pentru că, dacă nu ar fi fost comasarea europarlamentarelor cu localele, prezenţa la vot în acest moment ar fi fost una sub 25%.

Ăsta era trendul în acel moment şi cred că s-a luat o decizie foarte bună. Cu cât vor fi prezenţi mai mulţi români la vot, cu atât oamenii politici care vor reprezenta pe români atât la nivel european, cât şi la nivel local vor fi mai legitimi”, a declarat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Discursul AUR e „pericolul”, nu procentele

Președintele PSD s-a referit și la partidul AUR, spunând că „discursul” partidului lui George Simion, anti-UE, este cel care reprezintă un pericol, nu procentele partidului în sondaje.

„Vom vedea, dar eu nu am spus că sunt un pericol în funcţie de câte procente au. Ei sunt un pericol pentru discursul pe care îl au. Dacă îmi vor spune cu ce înlocuim Uniunea Europeană sau NATO, atunci cred că putem avea un dialog. Până atunci, nu cred”, a spus premierul.

ADVERTISEMENT

„Alba are nevoie de o schimbare în administrația locală”

În legătură cu vizita la Alba Iulia, Marcel Ciolacu a spus că a venit să îi încurajeze pe toți colegii din PSD Alba, să le spună că este alături de ei și că „vor învinge în pofida tuturor presiunilor”.

„Alba are nevoie de o schimbare de generații în administrația locală. Şi mă bucur să văd că Victor Negrescu a propus aici oameni noi, bine pregătiți şi care au făcut performanță în domeniile în care au activat: Voicu Vuscan, candidatul PSD la Primăria Alba Iulia, un manager de succes, și Corneliu Mureșan, candidatul PSD la CJ Alba, fost subprefect, care vine tot din mediul privat.

ADVERTISEMENT

Județul Alba trebuie condus PENTRU oameni, şi nu împotriva lor. Corneliu Mureșan, alături de Voicu Vușcan, pot face schimbarea de care Alba are nevoie”, a scris Marcel Ciolacu pe contul Facebook.

ADVERTISEMENT