News

Marcel Ciolacu, ferm despre PNRR: “Trebuie să existe un plan agreat de partide și societatea civilă”

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a oferit joi, la Antena 3, o declarație foarte fermă despre Planul Național de Redresare și Reziliență, spunând: "trebuie să existe un anumit plan agreat de toate partidele și societatea civilă"
20.05.2021 | 22:31
Marcel Ciolacu ferm despre PNRR Trebuie sa existe un plan agreat de partide si societatea civila
ADVERTISEMENT

În cursul zilei de azi, Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanți ai guvernului Cîțu să discute despre PNRR, iar după această întâlnire, a declarat că acest plan nu are viziune și coerență.

Președintele PSD a spus în urmă cu câteva zile că infuziile de capital în economie făcute de guvernul Cîțu nu s-au văzut și că nu înțelege pentru ce s-au luat împrumuturile.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, despre PNRR: “Trebuie să fie agreat de toate partidele”

“Prin PNRR își asumă aceste reforme, ele trebuie transformate în legi, vii cu ele în Parlament, ele nu trec de Parlament și în momentul acela nu vin fondurile europene. Și atunci o să vină să spună că opoziția este de vină pentru acest lucru.

Am convenit cu Comisia Europeană, președinta, vice-președintele, comisarii pe dezvoltare, cu toții ne-au spus că acest plan trebuie prezentat în Parlament, alte state l-au și votat în Parlament.

ADVERTISEMENT

Acest plan trebuie agreat de toate forțele politice, indiferent de ciclul electoral și indiferent de cine vine la putere, trebuie să ajungem la un consens național și să mergem mai departe, exact cum a făcut Polonia. 

Dacă guvernul își asumă prin Planul Național de Redresare și Reziliență recalcularea pensiilor, de exemplu, categoric nu vom putea schimba acest lucru dacă am veni la guvernare.

ADVERTISEMENT

Alte state au discutat separat ce înseamnă granturi și ce înseamnă împrumuturi, oamenii se focusează pe granturi, deoarece împrumuturile vin în datoria națională.

În Spania există granturi individuale pentru persoane fizice, toată lumea vrea să funcționeze economia mică, am discutat astăzi despre IMM-uri cu guvernul Cîțu, nu mi s-a răspuns clar ce propuneri avem pentru ele.

ADVERTISEMENT

Decât să fii arogant cu opoziția, partenerii sociali și societatea civilă, nu mai bine discuți un plan național și te duci cu el la Bruxelles și ne ai pe toți în spatele tău?

O să fie timp și de aroganțe politice, dar nu este acest moment acum, când trebuie să discutăm acest plan prin care să relansăm economia României.

Indiferent de cine va fi la putere, trebuie să ne asigurăm că lucrurile merg mai departe, asta e important, nu bătălia internă din PNL, să amâne congresul și să termine cu asta”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

ADVERTISEMENT