News

Marcel Ciolacu habar nu are unde e produsă Dacia electrică pe care vrea să o cumpere: “Important e că e făcută la Mioveni”

Marcel Ciolacu nu știe unde este produsă Dacia electrică pe care vrea să o achiziționeze.
04.06.2021 | 11:58
Marcel Ciolacu habar nu are unde e produsa Dacia electrica pe care vrea sa o cumpere Important e ca e facuta la Mioveni
ADVERTISEMENT

Liderul PSD a comandat o Dacia Spring primul model electric crezând că este făcută la Mioveni. Social democrații doresc să achiziționeze câte un autoturism asemănător în fiecare județ. Ceea ce nu știu este că acest model este făcut în China.

Autoturismele vor fi plătite din cotizațiile membrilor. PSD a organizat vineri evenimentul “Adevărata Vineri Verde”, o replică la campania ”Vinerea verde”, inițiată în luna martie de Ministerul Mediului. Membrii partidului au fost încurajați să folosească transportul în comun sau mijloace nepoluante.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu habar nu are unde e produsă Dacia electrică pe care vrea să o cumpere

Cu ocazia evenimentului “Adevărata Vineri Verde”, Marcel Ciolacu a anunțat că vrea să folosească o mașină care nu poluează. Așa că, liderul PSD a comandat o Dacia Spring, primul model electric al producătorului autohton. A ales acest model crezând că este produs în România la fabrica de la Mioveni. A aflat însă că de fapt este realizată în China.

“Nu știu exact cât a costat, dar e cea mai ieftină de pe piață, ținând cont că e electrică, cel mai important este că e făcută la noi, la Mioveni. Am comandat-o și o să fie printre primele 10 Dacii electrice din România. E prima achiziție pentru că nu au decât un lot restrâns. Pe urmă o să încercăm să luăm în toate filiale câte o Dacie electrică”, a declarat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Autoturismul va fi plătit din cotizațiile membrilor.

 “Încurajez autoritățile locale să cumpere astfel de mașini electrice”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Unde este fabricată Dacia Spring

Pentru prima dată un autoturism Dacia va fi produs în Asia, mai exact în China. În anii 90, România exporta mii de mașini Dacia în China. Acum situația s-a schimbat și le vom importa.

ADVERTISEMENT

Până în luna martie aproximativ 6.000 de români s-au înscris pentru a cumpăra acest model de mașină. Cei mai norocoși își vor primi autoturismul cel mai curând în luna septembrie, alții în primele luni ale anului viitor. Pentru a putea face o precomandă, românii au plătit câte 99 de euro.

Pandemia de coronavirus ar putea da însă peste cap toate planurile.

“Viața nu se termină pe 31 decembrie 2021, vom putea livra și în 2022. Unii o vor putea primi în ianuarie, în februarie sau în martie. Există o posibilitate”, spune Mihai Bordeanu, director general Dacia.

ADVERTISEMENT

Prețul unei mașini electrice este de aproximativ 18.100 euro (TVA inclus). Cât de curând se vor putea face precomenzi și pentru o altă versiune, mai ieftină, “Comfort”, disponibilă la prețul de 16.800 euro (TVA inclus). Foarte multe comenzi pentru Dacia Spring au fost făcute și din Germania, Franța, Italia sau Spania.

ADVERTISEMENT