News

Marcel Ciolacu i-a liniștit pe pensionari: ”Pensiile vor fi mărite. Avem o lege”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a dezvăluit recent că nu există motive de îngrijorare pentru acei pensionari care se întreabă dacă pensiile vor mai fi majorate.
24.08.2022 | 07:13
Marcel Ciolacu ia linistit pe pensionari Pensiile vor fi marite Avem o lege
Marcel Ciolacu susține că pensiile vor fi mai majorate. Foto: canva.com - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Invitat la Antena 3, Marcel Ciolacu a transmis un mesaj clar pentru pensionari: pensiile vor crește în funcție de rata inflației. Liderul social-democraților a mai precizat că majorarea poate veni după 1 septembrie 2022.

Vești bune pentru pensionari: pensiile vor fi majorate

Pensiile vor fi mărite. Avem o lege, vor fi indexate cu rata inflaţiei. Legea există, se va mări indicele de inflaţie. Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să depăşim 1 septembrie şi să venim cu actul normativ pe zona de energie.

ADVERTISEMENT

Din acel moment începem construcţia bugetară şi pe anul viitor, şi vedem priorităţile care ne-au rămas anul acesta“, a declarat Marcel Ciolacu.

În urmă cu șase zile, Oficiul European de Statistică (Eurostat) anunța că rata anuală a inflaţiei în zona euro s-a situat la 8,9% în iulie 2022. În iunie, ea a fost 8,6%.

ADVERTISEMENT

Estonia, Letonia, Lituania, Cehia, Bulgaria, Ungaria, Polonia şi România sunt ţările membre ale UE care au cele mai ridicate rate ale inflaţiei. În țara noastră, rata anuală a inflaţiei s-a menţinut la 13% în iulie 2022, având în vedere că în iulie 2022, rata anuală a inflaţiei a fost 3,8%.

Marcel Ciolacu a spus că inflația putea ajunge la 26%

În acest context, președintele PSD și al Camerei Deputaților a punctat că inflația ar fi fost dublă dacă nu se făcea plafonarea prețurilor la energie, gaze naturale și combustibil:

ADVERTISEMENT

PSD a hotărât intrarea la guvernare după doi ani de guvernări de dreapta, când s-au întâmplat niște lucruri care au efecte acum. (…) E prima oară când pachetul economic a fost mai mare decât pachetul social.”

În aceeași emisiune, Ciolacu a mai spus că aproape șase procente din PIB s-au întors în programele sociale și de economie. Liderul social-democraților a completat că situația putea fi și mai bună dacă nu se făcea liberalizarea prețurilor la energie.

ADVERTISEMENT

Altfel, amintim că după ce a discutat aproximativ cinci ore cu prim-ministrul Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu a anunțat plafonarea prețurilor la energie.

ADVERTISEMENT