News

Marcel Ciolacu i l-a propus lui Iohannis pe Remus Pricopie pentru funcția de premier: ”PSD și Pro România au cel mai mare număr de parlamentari în jurul unei propuneri”

06.02.2020 | 13:31
Marcel Ciolacu i la propus lui Iohannis pe Remus Pricopie pentru functia de premier PSD si Pro Romania au cel mai mare numar de parlamentari in jurul unei propuneri
Mama lui Marcel Ciolacu, internată de urgență la spital. Prima reacție a liderului PSD. Sursă foto - facebook
ADVERTISEMENT

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că Remus Pricopie este cel mai îndreptățit să fie nominalizat drept candidat la funcția de prim-ministru deoarece are susținerea cea mai mare printre parlamentari.

Iohannis avertizat că ar putea interveni CCR

Domnul profesor Remus Pricopie este o propunere foarte serioasă și președintele a luat act de propunerea noastră. Momentan, decizia este a președintelui României. El hotărăște cât de scurtă sau cât de lungă va fi criza guvernamentală”, a delarat Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu șeful statului.

ADVERTISEMENT

Ciolacu a avertizat că o nouă desemnare a lui Orban ar crea probleme de constituționalitate și a sugerat că va recurge la arbitrajul Curții Constituționale.

Am luat act de autopropunerea domnului Orban după ce a existat în Parlament cel mai mare scor la o moțiune de cenzură post-decembristă. Nu știu cât de legală este propunerea ca el să fie tot el prim-ministru, dar cu certitudine vom cere lămuriri”, a spus președintele PSD.

FANATIK SUPERLIGA

ADVERTISEMENT

Ciolacu a precizat că social-democrații vor avea o strategie comună cu Pro România pe durata crizei guvernamentale. ”Așteptăm decizia președintelui României și vom veni cu decizia PSD. Am convocat deja colegii de partid, luni într-o ședință. PSD are un plan comun, cum avem și o propunere comună cu Pro România”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Într-o declarație făcută înainte să plece la Cotroceni, liderul PSD a evocat faptul că  există deja o majoritate în Parlament care ar putea vota în favoarea unui guvern Pricopie.

ADVERTISEMENT

În acest moment, PSD și Pro România au suficientă majoritate pentru a trece un guvern prin Parlamentul României. Vă rog să vedeți că faptic PSD și Pro România au cel mai mare număr de parlamentari în jurul unei propuneri. Am văzut că USR are o propunere, iar Ludovic Orban s-a autopropus”, a comentat liderul social-democrați.

PSD, acuzat că blochează reformele

Președintele Klaus Iohannis se consultă astăzi cu partidele politice în vederea desemnării viitorului premieri. Spre deosebire de numirile anterioare de prim-miniștri pe care le-a făcut, acum șeful statului vrea ca procedurile să fie cât mai rapide. Astfel, consultările au fost programate într-o singură zi, la capătul căreia Iohannis vrea să anunțe numele viitorului candidat la postul de premier. Președintele speră ca rezultatul actualei crize politice să fie alegerile anticipate.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a dezvăluit deja intențiile sale legate de Guvern. ”Eu am fost şi rămân adeptul alegerilor anticipate. Eu îmi doresc să intrăm într-o logică ce duce spre alegeri anticipate”, a declarat, miercuri seara, șeful statului. Dacă acest proiect nu va reuși, președintele vrea ca viitorul cabinet să fie constituit de lliberali sau în jurul PNL.

ADVERTISEMENT

”Este inadmisibil să pierdem timpul şi nervii, pentru că avem în continuare un PSD care nu doreşte reforme. PSD-ul să stea în opoziţie, să-şi revină, să se transforme într-un partid democratic şi european”, a mai spus președintele.

CLIPUL ZILEI LA FANATIK SUPERLIGA