News

Marcel Ciolacu îi cere demisia lui Ludovic Orban: ”Iohannis a acoperit mereu acest Guvern incompetent”

13.05.2020 | 21:31
Marcel Ciolacu ii cere demisia lui Ludovic Orban Iohannis a acoperit mereu acest Guvern incompetent
ADVERTISEMENT

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, îi cere demisia premierului Ludovic Orban, pe care îl acuză că nu și-a făcut treaba cum trebuie în ultimele două luni.

Marcel Ciolacu îi cere demisia lui Ludovic Orban

”De bun simț ar fi ca luni domnul Orban să-și dea demisia, iar eu îi cer acest lucru. Se întâmplă prea multe lucruri care nu funcționează în ultimele două luni”, au fost cuvintele prin care Marcel Ciolacu i-a cerut demisia lui Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Liderul social-democraților consideră că președintele Klaus Iohannis ”a acoperit mereu acest Guvern incompetent” și speră ca la următoarea intervenție să nu mai dea vina pe PSD pentru greșelile Executivului.

”Președintele a anunțat acum trei săptămâni că nu mai prelungește starea de urgență. Luni, Guvernul a trimis acest proiect de lege, practic cu o întârziere de trei săptămâni”, a spus Ciolacu la Antena 3.

ADVERTISEMENT

”Una e să încalci Constituția fără să-ți dai seama, alta e să o încalci voit”

Președintele PSD a dezvăluit că Guvernul liberal a încercat încălcarea Constituției și a ținut să felicite Parlamentul și Camera Deputaților că au votat proiectul de lege privind starea de alertă.

”Rămâne un vid legislativ de trei zile, e de nepermis să ai o astfel de scăpare la un asemenea nivel și nimeni să nu-și dea demisia sau să nu fie responsabil. Președintele poate da un decret de prelungire a stării de urgență pentru aceste trei zile”, a afirmat Ciolacu.

ADVERTISEMENT

”Una e să încalci Constituția fără să-ți dai seama, alta e să o încalci voit. Eu cred că românii vor da dovadă de maturitate în această perioadă pentru ca să nu emită iar o stare de urgență președintele pentru aceste trei zile”, a precizat liderul PSD.

Legea stării de alertă a fost adoptată în Camera Deputaților. Au fost 258 de voturi pentru, 26 împotrivă, 4 abțineri. Nu au votat 3 parlamentari. Legea a fost adoptată de camera decizională, de Parlament și va ajunge la promulgare pe masa președintelui Iohannis și va fi publicată în Monitorul Oficial.

ADVERTISEMENT

Curtea Constituțională a decis că ordonanța privind instituirea stării de alertă este constituțională, în măsura în care  prin acest normativ nu se impun restrângeri ale drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor.

ADVERTISEMENT