News

Marcel Ciolacu insistă asupra eliminării cotei unice de impozitare: „Toți restul sunt niște tâmpiți, numai noi suntem deștepți?”

Liderul PSD continuă să vorbească despre eliminarea cotei unice și chiar a precizat că mai sunt doar câteva state în care aceasta se menține, unul dintre ele fiind România.
01.12.2021 | 13:31
Marcel Ciolacu insista asupra eliminarii cotei unice de impozitare Toti restul sunt niste tampiti numai noi suntem destepti
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu nu a renunțat la ideea de a elimina cota unică de impozitare și a vorbit din nou despre acest subiect. Astfel, el a explicat că mai sunt doar patru țări în lume care aplică această taxă unică.

Astfel, liderul PSD a precizat că aceasta nici nu ar trebui să se cheme cota unică, deoarece aceasta nici măcar nu este egală pentru toată lumea.

ADVERTISEMENT

Sunt anumite persoane care plătesc 16%, în timp ce altele dau 10%, conform acestuia.

Totodată, Marcel Ciolacu a precizat foarte clar că nu renunță la ideea desființării cotei unice din România și a spus că vor mai fi discuții pe această temă „în viitor”.

Liderul PSD, declarații despre cota unică. Ce a spus despre acest subiect controversat

“Ori scoți pe toată lumea din Codul Fiscal și nu mai există excepții și găsești o altă formă. Nu am înțeles de ce s-a supărat toată lumea cu taxa unică.

ADVERTISEMENT

Care taxă unică? (…) Unii plătesc 16%, unii plătesc 10%, nu e cotă unică. Vor fi discuții anul viitor să vedem spre ce ne îndreptăm.

Europa se îndreaptă către o energie verde, e prins în PNRR”, a spus Ciolacu.

El chiar a explicat că nu a înțeles de ce a existat o așa mare contradicție și supărare pe tema cotei unice, mai ales în contextul în care în toată Europa mai există doar trei sau patru țări în care există cota unică de impozitare.

ADVERTISEMENT

El chiar a întrebat, retoric, dacă românii sunt cei mai deștepți dintre toți deoarece insistă să o păstreze, iar restul statelor au făcut o alegere proastă atunci când au decis desființarea sa.

Marcel Ciolacu: Numai în România e perfect sistemul de impozitare?

Totodată, Marcel Ciolacu a spus că în România nu există un sistem de impozitare perfect, așa că acesta ar mai trebui modelat, iar o modificare ar trebui să fie inclusiv în ceea ce privește cota unică de impozitare.

ADVERTISEMENT

„Dacă mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică, toți restul sunt niște tâmpiți, numai noi suntem deștepți?

Peste tot s-a schimbat sistemul de impozitare, numai în România e perfect? Dar vedem că avem cele mai mici venituri”, a declarat Marcel Ciolacu, la TVR 1.

Reamintim faptul că această cotă unic a fost motiv de neînțelegeri atunci când au avut loc negocierile pentru formarea Guvernului.

ADVERTISEMENT