News

Marcel Ciolacu, încrezător în actuala coaliție de guvernare: ”Va funcționa până în 2024 și după 2024 cu aceeași structură”

Marcel Ciolacu a spus într-un interviu pentru Reuters că actuala coaliție va rezista inclusiv după alegerile generale din 2024, dar și că Guvernul va prelungi subvențiile la energie din aprilie.
16.02.2022 | 23:25
Marcel Ciolacu increzator in actuala coalitie de guvernare Va functiona pana in 2024 si dupa 2024 cu aceeasi structura
Marcel Ciolacu, pentru Reuters: ”Actuala coaliție are un viitor şi după 2024”. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

”Cred că această coaliție de guvernare va funcționa până în 2024 și… cred că are un viitor după 2024 cu aceeași structură”, a spus președintele PSD, Marcel Ciolacu, într-un interviu pentru Reuters, publicație care subliniază divergențele dintre membri.

De asemenea, liderul Camerei Deputaților a precizat că în pofida disensiunilor, coaliția va profita de majoritatea parlamentară pentru implementarea unor forme de durată.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu anunță că Executivul va prelungi schema de ajutor pentru facturile la energie din aprilie

În același interviu pentru agenția de britanică de presă, Ciolacu a vorbit și despre criza facturilor uriașe din țară. El a dat asigurări că Executivul va acționa în folosul populației, pentru depăşirea crizelor atât din energie, cât și din sănătate și economie.

Președintele PSD a spus că se va acorda schema de ajutor în energie și după expirarea ei, în martie. Însă, a respins ideea anterioară de reducere a TVA din prețurile curentului electric.

ADVERTISEMENT

”Când ai o astfel de majoritate, trebuie să ţinteşti de asemenea să faci lucruri îndrăzneţe (…) Nu poţi face lucruri în doar trei ani.

România trebuie să revină la stabilitatea politică. Dacă preţurile rămân plafonate, de ce să scazi TVA?”, a detaliat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, optimist față de viitorul României

Printre toate acestea, președintele Camerei Deputaților a spus că țara noastră trebuie să investească în noi surse de producţie energetică, dar și că trebuie să devină independentă din acest punct de vedere, în trei ani.

El a mai precizat că Parlamentul va aproba modificări alte taxei pentru exploatările offshore.

”Sunt ferm convins că vom găsi soluţia corectă (…) pentru statul român, din perspectiva fiscalităţii, şi pentru investitori pentru a realiza aceste proiecte”, a mai subliniat Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Agenţia de presă britanică punctează faptul că actualul Guvern este stăpân pe aproximativ 70% din mandatele aflate în Parlament, dar și că PSD și PNL sunt foști rivali.

Reuters a scris și despre certurile care au apărut în coaliție, pe tema măsurilor fiscale, majorarea pensiilor și a salariilor, dar și despre amploarea schemei de sprijin pentru facturile extrem de mari la gaze și lumină.

Totodată, Reuters amintește că România a avut 10 premieri, în ultimii 10 ani și a subliniat că sunt îndoieli în rândul agențiilor de rating sau ale observatorilor internaționali, față de rezistența actualei coaliții de guvernare, formată din PNL-PSD-UDMR.

ADVERTISEMENT