ADVERTISEMENT
News

Marcel Ciolacu: „La Sectorul 1 am cerut renumărarea voturilor, Dan Tudorache a câștigat cu peste 200 de voturi”

Autor: Adrian Ilie | 28.09.2020 | 21:03
Marcel Ciolacu: „La Sectorul 1 am cerut renumărarea voturilor, Dan Tudorache a câștigat cu peste 200 de voturi”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu/ Foto: Hepta

Președintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat, la România TV, că partidul pe care-l conduce este câștigătorul alegerilor prin prisma numărului de aleși locali pe care i-a obținut. Totodată, Ciolacu a anunțat că PSD a cerut renumărarea voturilor la Sectorul 1, unde s-au înfruntat Dan Tudorache cu Clotilde Armand.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a anunțat că reprezentanții PSD au solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor în Sectorul 1 al Capitalei, deoarece numărătoarea paralelă a social-democraților arată că Dan Tudorache ar fi câștigat cu un avans de 200 de voturi față de candidata USR.

Avem numărătoare paralelă, fiecare reprezentant din secție pleacă acasă cu o copie după procesul-verbal. Numărătoarea paralelă a PSD ne dă că dl Tudorache a câștigat alegerile cu 200 și ceva de voturi. S-a depus plângere la BEC să fie numărate toate voturile”, a declarat Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu susține că PSD  este câștigătorul alegerilor locale

Acesta susține că centralizarea proceselor verbale din secțiile de votare s-a făcut în mod defectuos, lucru indicat și de faptul că sistemul informatic nu a reușit să centralizeze de câteva ore datele primite din numai cinci secții de votare.

Se verifică dacă au fost introduse corect procesele și vom vedea unde este greșeala (…) E o problemă de introducere a unor date în sistem. De ce nu a finalizat BEC introducerea acestor date? Înseamnă că este o problemă”, a mai spus președintele PSD.

ADVERTISEMENT

În ce privește rezultatele pe întreaga țară, Marcel Ciolacu susține PSD este partidul câștigător al alegerilor pentru că are în continuare cel mai mare număr de aleși locali, în pofida eforturilor guvernului PNL, pe care l-a acuzat că a făcut presiuni asupra primarilor social-democrați să treacă la liberali.

Au folosit rezerva primului-ministru, au cumpărat primari, au mers cu orice manipulare, președintele României a devenit președintele PNL, au încercat cu tot ce este posibil să distrugă acest partid. Nu au reușit. Cu toate aceste lucruri, cu poliția pusă pe candidații noștri, cu proiecte propuse primarilor prin PNDI, partidul a câștigat alegerile locale”, a clamat Ciolacu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!