Marcel Ciolacu, mesaj către Ludovic Orban: „Premierul va fi de la PSD, PNL va rămâne cu traseiștii”

Adrian Ilie   
în HotNews
24/10/2020, 16:39
Marcel Ciolacu, mesaj către Ludovic Orban: „Premierul va fi de la PSD, PNL va rămâne cu traseiștii”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu/ Foto: Hepta

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a transmis primului-ministru Ludovic Orban că, după alegerile parlamentare, își va pierde funcția în favoarea unui reprezentant al social-democraților.

Mesajul liderului social-democrat vine ca o replică la afirmația lui Ludovic Orban potrivit căreia partidul care va câștiga alegerile va fi partidul care va desemna viitorul șef al Guvernului.

Să rămână scris! Orban, 24 octombrie 2020: „Premierul e desemnat de partidul care câștigă alegerile.”  Așa este! Iar premierul va fi de la PSD!  În schimb, PNL va rămâne cu traseiștii, impostorii și penalii, Ludovic!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Un alt mesaj adresat lui Orban este legat de bugetul de stat pe anul 2021. „Și, totuși… când ai de gând să prezinți public bugetul României?! Dacă nu aduce austeritatea, de ce îl țineți ascuns?!”, a mai scris Ciolacu.

Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că „premierul este desemnat de partidul care câştigă alegerile”, însă afirmația sa era legată de afirmațiile unor lideri ai USR care au afirmat că Dacian Cioloș ar fi un premier mai bun decât cel aflat în funcție.

Marcel Ciolacu, contrazis de ministrul Cîțu

În ce privește depunerea la Parlament a bugetului de stat, ministrul Finanțelor Florin Cîțu a precizat că ar fi ilegal ca actualul Legislativ să voteze bugetul pe anul 2021, potrivit News.ro.

El a invocat o modificare a Legii finanţelor publice, inițiată chiar de către PSD. „În cazul în care alegerile generale parlamentare sunt organizate în ultimele 3 luni ale anului, calendarul este următorul: Ministerul Finanţelor Publice, pe baza proiectelor de buget ale ordonatorilor principali de credite şi a bugetului propriu, întocmeşte proiectele legilor bugetare şi proiectele bugetelor pe anul următor, pe care le depune la Guvern în termen de 15 zile de la învestirea NOULUI Guvern, conform art. 103 din Constituţia României, republicată”, a scris Cîțu pe Facebook.

Asta se întâmplă când trei ani de zile eşti preocupat DOAR de furat şi de schimbat legile justiţiei ca să nu mergi la puşcărie pentru că ai furat. Nu ai timp să citeşti legile modificate tot de oamenii tăi”, a conchis Florin Cîţu.

Închide ×