Premierul Marcel Ciolacu a avut, marți, o întrevedere cu reprezentanții sistemului bancar din România, ocazie cu care a declarat că interesul comun este „o Românie mai puternică economic, cu afaceri în creştere şi cu firme tot mai prospere”.
Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, marți, cu reprezentanți ai sistemului bancar din România, la care au participat, printre alții, și ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, ministrul Agruculturii, Florin Barbu, ministrul Economiei, Radu Oprea, și viceprim-ministrul Marian Neacşu.
În cadrul întrevederii, președintele PSD a subliniat că este necesar ca dialogul între reprezentanții băncilor și guvern să fie unul periodic și că interesul comun este ca economia țării să fie mai puternică, cu un mediu de afaceri mai dinamic și cu firme „tot mai prospere”.
„Am stabilit ca dialogul cu liderii domeniului bancar să devină unul periodic, pentru a putea urmări progresul soluţiilor stabilite astăzi. Ne este clar că avem un interes comun: o Românie mai puternică economic, cu afaceri în creştere şi cu firme tot mai prospere”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa Facebook.
Premierul a subliniat și rolul băncilor în derularea investițiilor și reformelor din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru cofinanțări, pentru continuarea acestora, „indiferent de guvern va veni după alegeri”.
„România are nevoie de infuzie de capital pentru a duce la bun sfârşit ceea ce am început. Reforma administrativă şi cea bugetară pe care noi le-am demarat sunt absolut necesare, indiferent ce guvern va veni şi după alegeri. Din punctul acesta de vedere putem spune că anul 2025 va avea un start bun, ţinând cont de reducerile de posturi operate deja administraţie, paşii făcuţi în direcţia digitalizării şi reformarea sistemului de pensii, iar reforma fiscală va atrage automat şi reforma întregului sistem bugetar”, a spus Ciolacu.
Marcel Ciolacu a mai afirmat că le-a spus „celor mai importanți bancheri” că Executivul „continuă, fără rezerve, să susţină în mod prioritar investiţiile publice, iar 80% din deficitul bugetar pe primele opt luni din 2024 este generat de investiţii”.
„Aceasta este calea corectă de dezvoltare economică a unei ţări, aşa cum au făcut toate statele europene importante când s-au aflat în postura de azi a României. Agricultura şi industria alimentară, materialele de construcţii, energia, transporturile sau petrochimia sunt domeniile prioritare unde Guvernul are în derulare scheme de stat şi programe masive de sprijin. M-am bucurat să văd că industria bancară este receptivă şi pregătită să susţină dezvoltarea acestor domenii vitale pentru viitorul ţării”, se arată în postarea lui Marcel Ciolacu