News

Marcel Ciolacu spune că Nicolae Ciucă ar putea rămâne premier și din 2023: ”E un om capabil și foarte responsabil”

Nicolae Ciucă ar putea rămâne premierul coaliției PNL-PSD-UDMR și din 2023. Anunțul a fost făcut de liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, cel care are numai cuvinte de laudă pentru primul-ministru liberal.
15.12.2021 | 23:43
Marcel Ciolacu spune ca Nicolae Ciuca ar putea ramane premier si din 2023 E un om capabil si foarte responsabil
Nicolae Ciucă ar putea rămâne premier și din 2023. Marcel Ciolacu, laude pentru liberal. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

La nicio o lună de la depunerea jurământului în fața președintelui Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă pare să-i fi câștigat încrederea liderului PSD, Marcel Ciolacu.

Miercuri seara, într-o intervenție la România TV, liderul social-democraților l-a caracterizat pe primul-ministru ca fiind ”un om capabil, un om care înţelege exact în ce s-a aruncat şi un om foarte responsabil”.

ADVERTISEMENT

Ciolacu nu s-a sfiit să lanseze un scenariu contrar înțelegerii din coaliție. Președintele Camerei Deputaților a spus că Ciucă ar putea rămâne în poziția de premier şi după un an şi jumătate, dacă va face performanţă, pentru că asta ”înseamnă maturitate politică”.

Nicolae Ciucă ar putea rămâne premier și din 2023. Marcel Ciolacu, laude pentru liberal

Marcel Ciolacu a dezvăluit că nu este exclus ca Nicolae Ciucă să rămână premier și din 2023, adică până la alegerile din 2024. Condiția e ca lucrurile să evolueze excepţional în această guvernare.

ADVERTISEMENT

”Din toate discuțiile avute până acum, din punctul meu de vedere este un om capabil, care înțelege exact în ce s-a aruncat și un om foarte responsabil.

Și sunt ferm convins că va avea un mandat bun de premier. Categoric voi lăsa ca domnul Ciucă să fie în continuare premier, dacă vom ajunge la o asemenea performanță”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

ADVERTISEMENT

Când ar urma PSD să dea următorul premier, conform rotativei la guvernare stabilite în coaliție

În urmă cu o lună, înainte de a definitiva Guvernul, PSD, PNL și UDMR au semnat un acord politic ce stă la baza coaliției de guvernare.

Acesta prevede că Nicolae Ciucă va fi premier până pe 25 mai 2023, iar la rotație se vor schimba atât premierul, cât și miniștrii Justiției, Finanțelor, Transporturilor și Fondurilor Europene.

ADVERTISEMENT

Întrebat fiind dacă crede că PSD va mai avea șansa să dea varianta de premier peste un an și jumătate, Marcel Ciolacu a răspuns atunci:

”Eu sunt un om de bună credință. Cred că PSD trebuia să intre la guvernare și să își asume această intrare la guvernare pentru a stabiliza România”.

Marcel Ciolacu a mai anunțat în noiembrie că PSD și PNL au stabilit mecanismul de funcționare al viitorului executiv: ”Există o dată exactă. 25 mai este data la care se va face rotația, prin Parlament. Premierul demisionează, cade tot cabinetul, apoi se vine iar în Parlament cu noul premier și un nou program de guvernare”.

ADVERTISEMENT