News

Marcel Ciolacu nu ar refuza postul de ministru al apărării: ”Ar fi o mare mândrie”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, admite că nu ar refuza o nominalizare la postul de ministru al apărării naționale (MApN) în Guvernul Ciucă.
28.10.2022 | 21:00
Marcel Ciolacu nu ar refuza postul de ministru al apararii Ar fi o mare mandrie
Marcel Ciolacu, întrebat dacă ar accepta postul de ministru al apărării: ”Categoric, da”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Au trecut patru zile de când România nu mai are un ministru cu puteri depline la MApN. Vasile Dîncu și-a dat demisia pe 24 octombrie, iar social-democrații ezită să vină cu o nouă propunere.

Marcel Ciolacu, întrebat dacă ar accepta postul de ministru al apărării: ”Categoric, da”

În condițiile în care PSD întârzie să propună un nume în locul lui Dîncu, Marcel Ciolacu, liderul formațiunii, a fost întrebat, vineri, dacă ar accepta el această funcție.

ADVERTISEMENT

Președintele Camerei Deputaților a oferit o reacție surpriză. Acesta a declarat ”Categoric, da”, răspunzând la întrebarea dacă ar accepta să devină ministru al apărării, în cazul în care i-ar fi propus acest lucru.

În același timp, șeful social-democraților a adăugat că momentan este preşedintele Camerei Deputaţilor, însă ”întotdeauna e o mare mândrie să fii ministru al apărării”.

ADVERTISEMENT

”Categoric, da. Întotdeauna e o mare mândrie să fii ministru al Apărării, dar în acest moment cred că trebuie să decid care sunt exact priorităţile PSD şi unde m-au împins colegii mei.

Momentan sunt preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele PSD. Nu cred că este momentul în care eu să iau o decizie ca eu să fiu ministru.

ADVERTISEMENT

Eu am spus că pentru orice om este o onoare”, a afirmat Marcel Ciolacu, vineri, la Buzău, notează Libertatea.

România ar putea avea un ministru la Apărare săptămâna viitoare

Tot vineri, Marcel Ciolacu a dezvăluit că a purtat o discuţie cu premierul Nicolae Ciucă. Cei doi ar fi stabilit o întâlnire a preşedinţilor partidelor din coaliţia de guvernare, urmată de o şedinţă de coaliţie.

ADVERTISEMENT

Ulterior va avea loc un Consiliu Politic Naţional al PSD. Aici ar putea fi desemnată propunerea pentru Ministerul Apărării, după demisia lui Vasile Dîncu.

În prezent, MApN-ul este condus, interimar, de premierul Ciucă. Potrivit legii, postul de interimat se asigură pentru o perioadă de maximum 45 de zile.

Vasile Dîncu este al patrulea ministru plecat din Guvernul Ciucă în mai puțin de un an. Primii trei au fost Florin Roman, Adrian Chesnoiu și Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT