News

Marcel Ciolacu nu are emoții legat de rotația premierilor. ”Nu înțeleg de ce vorbim în spațiul public despre ce se întâmplă peste cinci luni”

Liderul PSD este convins că rotația se va face conform acordului politic semnat și asumat de către coaliție și spune că prioritățile sunt acum altele.
20.01.2023 | 21:36
Marcel Ciolacu nu are emotii legat de rotatia premierilor Nu inteleg de ce vorbim in spatiul public despre ce se intampla peste cinci luni
Marcel Ciolacu a vorbit despre continuarea alianței cu PNL Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a adăugat că şi-ar dori să nu mai existe o intoxicare a românilor cu ştiri false și că va fi o discuție între oameni politici atunci când va veni momentul.

Marcel Ciolacu nu are emoții legat de rotația premierilor

„Conform acordului, ştiţi trecem într-o perioadă în care intoxicăm românii cu tot felul de ştiri false, intenţionat sau neintenţionat. Mi-aş dori să nu încercăm să acoperim anumite evenimente petrecute cu nişte ştiri false.

ADVERTISEMENT

Rotaţia premierilor va avea loc conform acordului politic semnat şi asumat de către coaliţie. Principiul de la care plecăm este clar cel stipulat în acord.

Vă reamintesc că şi noi şi partenerii de la PNL, UDMR şi minorităţi suntem oameni politici. Sunt ferm convins că, la momentul oportun vom sta de vorbă mai în detaliu.

ADVERTISEMENT

Până atunci lucrurile sunt prevăzute într-un acord”, a spus Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută la Vaslui.

Liderul PSD a mai spus că nu vede de ce subiectul rotației premierilor este în discuție acum, când se va întâmpla abia peste cinci luni.

ADVERTISEMENT

„Nu înţeleg de ce vorbim în spaţiul public despre ce se întâmplă peste cinci luni, când priorităţile românilor sunt cu totul şi cu totul altele.

De aceea mă bucur şi fac un apel şi colegilor mei din coaliţie să vedem ce avem de făcut, fiindcă venind cu anumite discuţii foarte profunde că lucrurile aşa se întâmplă sau nu se vor întâmpla aşa, începem să afectăm funcţionarea anumitor ministere şi a actului de guvernare.

ADVERTISEMENT

Suntem nişte oameni politici responsabili şi cred că trebuie să intrăm în nevoile românilor şi să terminăm cu orice fel de speculaţii în zona publică şi să ne facem treaba, cel puţin la nivelul pe care ni l-am făcut acum”, a completat Ciolacu.

Coaliție cu PNL pe termen lung

De asemenea, Ciolacu a făcut un apel către partenerii din PNL să decidă dacă îşi doreşte pe mai departe o coaliţie pe termen lung.

„Cred că domnii de la PNL care constituim coaliţia de guvernare ar trebui să se hotărască. Nu putem local să facem coaliţii cu USR unui asemenea primar şi de calibrul unui astfel de primar şi la Bucureşti să facem o coaliţie şi un guvern împreună, încercând cu acest dublu aspect politic, atât local, cât şi central şi să ne dorim ca lucrurile între noi să funcţioneze uniform.

Acelaşi lucru se întâmplă şi la Primăria Capitalei. Partenerii noştri trebuie să-şi asume. Ori şi-l asumă pe domnul Nicuşor Dan, care a fost candidatul susţinut de către PNL şi actuala majoritate cu USR, ori încercăm să menţinem o coaliţie care a funcţionat.

Eu consider că, alături de colegii mei am luat decizia corectă de a constitui această coaliţie, cel puţin până în anul 2024”, a afirmat Marcel Ciolacu, vineri la conferinţa judeţeană de alegeri a organizaţiei judeţene PSD Vaslui.

ADVERTISEMENT