Alegeri 2024

Marcel Ciolacu, o nouă reacție spumoasă după scandalul ”Buzău nu e în Moldova”. Ce a spus despre bancurile cu olteni

Marcel Ciolacu regretă și acum reacția avută în celebrul scandal ”Buzău nu e în Moldova”. Cu toate acestea, premierul României nu și-ar dori să fie judecat prea aspru.
17.05.2024 | 16:22
Marcel Ciolacu o noua reactie spumoasa dupa scandalul Buzau nu e in Moldova Ce a spus despre bancurile cu olteni
Marcel Ciolacu, o nouă reacție spumoasă după scandalul ”Buzău nu e în Moldova”. Ce a spus despre bancurile cu olteni. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Prezent la Iași la o întâlnire cu mediul de afaceri de acolo și cu votanții săi, Marcel Ciolacu a vorbit deschis despre declarația ”nefericită”, considerată o ofensă de unii și o gafă de proporții de alții. Marcel Ciolacu încercase să fie amuzant în timpul unei conferințe de presă din Timiș, însă a ajuns să regrete acel moment.

Marcel Ciolacu, o nouă reacție spumoasă

Concret, atunci când cineva din sală a vorbit despre Buzău ca și cum ar face parte din Moldova, Marcel Ciolacu a spus că ”Buzăul nu e în Moldova”. Mai mult, a încheiat cu un deja clasic ”nu mă jigniți”, lăsând să se înțeleagă că ar fi jignit de perspectiva ca el să fie moldovean. Cu toate acestea, Marcel Ciolacu spune că această declarație a fost mult exagerată, fără sens, potrivit Știrile PRO TV.

ADVERTISEMENT

”Ştiţi că eu am mai vândut şi Ardealul. Şi cred că a fost unul dintre momentele cele mai dificile ale mele ca om politic când am vândut Ardealul şi s-a dovedit a fi o minciună. Nu are rost să intru în detaliile glumelor pe care le facem cu toţii şi nu cred că dumneavoastră n-aţi zis vreodată bancuri cu ardeleni, cu olteni, face parte din spiritul românesc.

Cu adevărat, ce regret e că din funcţia de prim-ministru n-ar fi trebuit să fac acest lucru şi a fost interpretat. Dar diferenţa între ce facem efectiv şi o glumă nepotrivită e una foarte mare”, a explicat Marcel Ciolacu. Conform premierului, Guvernul său a direcționat cele mai multe fonduri pentru Moldova de la Revoluție în prezent.

ADVERTISEMENT

”Şi nu o fac singur, o fac cu Sandu Rafila, o fac cu Sorin Grindeanu, o fac cu doamna ministru Deca, cu fiecare minister în parte am încercat să echilibrăm un lucru care era evident: Moldova a fost văduvită de investiţii majore şi de un plan de dezvoltare coerent.

Şi parcă a trebuit să fie un război în zonă, în Ucraina, total incorect, ca să ne trezim la realitate, să ne uităm pe statistici şi să vedem cât de multă lume a plecat şi din Suceava, şi din Botoşani, şi din Iaşi, şi din Bacău, şi din Buzău.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a comentat declarația sa referitor la Buzău și Moldova

Cred că numai din Râmnicu Sărat sunt plecaţi vreo 11.000 de români. De ce? Pentru că nu am avut dezvoltată infrastructura. Normal că nu se dezvoltă afacerile, pentru că cresc costurile dacă nu ai acces la o infrastructură performantă. Mai mult, e foarte greu să lămureşti românii să revină în ţară cât timp nu ai servicii publice de nivel european”, a explicat Marcel Ciolacu.

Reprezentanții ONG-ului Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei i-au cerut public explicații lui Marcel Ciolacu după ce acesta a declarat, șugubăț, că ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog să nu mă jigniți”. Ulterior, Marcel Ciolacu a revenit și a anunțat că el este și ardelean și bănățean, oltean, sau bucovinean, în timp ce mama sa era din Tecuci.

ADVERTISEMENT

”Deci departe de mine să jignesc pe cineva. Văd că s-a interpretat o glumǎ pe care am făcut-o în Timişoara şi unii încearcă să o speculeze politic. Nu a fost nimic peiorativ. Dacă cineva s-a simţit jignit îmi cer scuze, nu asta mi-am dorit”, a explicat liderul PSD. Rămâne de văzut cum vor reacționa votanții din Moldova, o zonă unde PSD a fost mereu un partid la putere.

ADVERTISEMENT
Asta le întrece pe toate! Wanda Nara s-a pozat dezbrăcată prin iarbă, doar...
Asta le întrece pe toate! Wanda Nara s-a pozat dezbrăcată prin iarbă, doar în cizme din denim. Imagini interzise minorilor
Curiozități despre solstițiul de vară din 2024. Locul din România unde se descifrau...
Curiozități despre solstițiul de vară din 2024. Locul din România unde se descifrau tainele cerului VIDEO
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Solstiţiu de vară 2024. Tradiţii şi obiceiuri în cea mai lungă zi din...
Solstiţiu de vară 2024. Tradiţii şi obiceiuri în cea mai lungă zi din an. Fenomenul unic din ultimii 228 de ani
Cine e milionarul român îşi copleşeşte iubita mai tânără cu 24 de ani...
Cine e milionarul român îşi copleşeşte iubita mai tânără cu 24 de ani cu cadouri scumpe şi o duce numai în vacanţe de lux
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
CE TREBUIE să facă PENSIONARII când VINE decizia de RECALCULARE. ANUNȚUL șefului CASEI...
CE TREBUIE să facă PENSIONARII când VINE decizia de RECALCULARE. ANUNȚUL șefului CASEI de Pensii
Strigătul disperat al mamei unui copil cu nevoi speciale, marginalizat la serbarea de...
Strigătul disperat al mamei unui copil cu nevoi speciale, marginalizat la serbarea de sfârșit de an. "M-a durut"
Florin Salam, bunic pentru a treia oară. Regele manelelor e în culmea fericirii
Florin Salam, bunic pentru a treia oară. Regele manelelor e în culmea fericirii
Imaginile momentului în showbiz! Ea e noua iubită a lui Gabi Bădălău. Bianca...
Imaginile momentului în showbiz! Ea e noua iubită a lui Gabi Bădălău. Bianca Drăgușanu e istorie
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”