News

Ciolacu nu renunță la ideea renegocierii PNRR: ”Vom discuta la UE optimizarea acestui program”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, nu renunță la ideea renegocierii Planului Național de Redresare și Reziliență. Acesta anunță că, alături de PNL, se va discuta ”optimizarea” PNRR.
16.11.2021 | 11:39
Ciolacu nu renunta la ideea renegocierii PNRR Vom discuta la UE optimizarea acestui program
ADVERTISEMENT

PSD insistă pe ideea renegocierii Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în cazul în care coaliția de guvernare cu PNL și UDMR va fi definitivată.

Marți, Marcel Ciolacu a spus că, ”mai mult ca sigur”, o delegație din coaliția de guvernare care se conturează va merge la Bruxelles pentru discuții punctuale cu UE.

ADVERTISEMENT

Nu este prima oară când liderul social-democrat lansează ipoteza renegocierii planului. În urmă cu exact o săptămână, Ciolacu spune că, alături de colegii din PNL, va merge la Bruxelles pentru a schimba unele aspecte din plan.

Marcel Ciolacu insistă pe renegocierea PNRR: ”Vom merge la Bruxelles să discutăm punctual”

În pragul definitivării programului de guvernare cu PNL și UDMR, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că social-democrații vor să ”optimizeze PNRR” și că, dacă se va forma coaliția de guvernare PNL-PSD-UDMR ”vom face o deplasare la Bruxelles să discutăm punctual”.

ADVERTISEMENT

”O să optimizăm Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Mai mult ca sigur, dacă se va constitui această coaliţie de guvernare, vom avea o deplasare la Bruxelles să discutăm punctual”.

”Europarlamentari PSD și PNL discută deja la Bruxelles optimizarea PNRR”, a spus Ciolacu.

Conform planului semnat, România ar urma să primească un total de 29,2 miliarde euro, din care 14,248 miliarde sub formă de granturi și aproximativ 14,935 miliarde sub formă de împrumuturi.

ADVERTISEMENT

Renegocierea PNRR, adusă în discuție de PSD săptămâna trecută

Pe 9 noiembrie, președintele social-democraților a declarat că, alături de viitori colegi de guvernare de la PNL, cei de la PSD vor merge la Bruxelles pentru a schimba unele aspecte din PNRR.

”O spun cu toată sinceritatea. Vom merge împreună și vom demonstra ce este sustenabil și ce nu este, ce ne angajăm, ce nu ne angajăm. Vreți să-mi asum eu tot ce a făcut USR-ul în guvern?”, a spus liderul PSD în urmă cu o săptămână.

ADVERTISEMENT

Tot atunci, vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunțat, după discuțiile cu PNL pe capitolul economie al programului de guvernare, că social-democrații nu sunt de acord cu eliminarea facilităților pentru cercetare, IT și construcții. Programul PNRR prevede și eliminarea facilităţilor fiscale din construcţii care au fost introduse de către PSD în 2019.

De cealaltă parte, președintele PNL, Florin Cîţu, a afirmat că nu ştie ca PNRR să poată fi rediscutat la Bruxelles.

ADVERTISEMENT