News

Marcel Ciolacu promite că nu vor fi taxe noi în 2023 şi nu va creşte impozitul pe proprietăţi. Anunţul liderului PSD

Marcel Ciolacu, optimist după ce a văzut proiectul de buget pe anul viitor. Lider PSD dă asigurări că nu vor fi taxe noi
06.12.2022 | 12:22
Marcel Ciolacu promite ca nu vor fi taxe noi in 2023 si nu va creste impozitul pe proprietati Anuntul liderului PSD
Marcel Ciolacu, mulţumit de proiectul de buget pe 2023 Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că este o certitudine că nu vor fi taxe noi în 2023 şi, de asemenea, anul viitor nu va fi majorat impozitul pe proprietăţi, în ciuda faptului că acest impozit este foarte mic în ţara noastră, comparativ cu alte ţări europene.

Marcel Ciolacu e optimist că în două zile vom fi în Schengen

Marcel Ciolacu speră ca până pe 15 decembrie bugetul de stat pe 2023 să fie finalizat şi pus în dezbatere publică.

ADVERTISEMENT

“Din ce am văzut bugetul, aseară (n.r. – luni seară), împreună cu primul-ministru, avem un buget bun pentru condițiile actuale și asumându-ne că nu va fi introdusă absolut nicio taxă. Ar fi o greșeală majoră către toți oamenii de afaceri și toate investițiile”, a spus liderul PSD.

Ciolacu a mai spus că anul viitor nu va creşte nici impozitul pe proprietăţi, dar şi-ar dori ca pe viitor acesta să crească în funcţie de valoarea proprietăţii.

ADVERTISEMENT

Într-un alt context, preşedintele PSD s-a declarat optimist cu privire la faptul că în data de 8 decembrie vom intra în Spaţiul Schengen şi că nu crede că alt stat al UE, stat prieten, cum este Austria, se poate opune pe nedrept intrării României în spaţiul comunitar de liber schimb.

“Sunt ferm convins că vor fi discuţii până în ultima clipă. Şi eu comunic cu prim-ministrul. O să am, sunt ferm convins, şi o discuţie astăzi, dacă nu chiar o întâlnire, pe acest subiect”, a spus Marcel Ciolacu, în legătură cu negocierile pentru admiterea în Schengen.

ADVERTISEMENT

“Eu îmi menţin părerea că pe data de 8 decembrie vom intra în Spaţiul Schengen şi nu cred că alt stat al UE, stat prieten, cum este Austria, se poate opune pe nedrept intrării României în Spaţiul Schengen”, a mai declarat preşedintele PSD.

Liderul social-democrat a mai afirmat că România îndeplineşte de foarte mult timp toate condiţiile tehnice de aderare, iar pe data de 8 decembrie va fi un vot politic.

ADVERTISEMENT