ADVERTISEMENT
News

Marcel Ciolacu propune alegeri anticipate în România. Liderul PSD exclude o guvernare alături de PNL

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, propune alegeri anticipate în România. Social-democratul exclude categoric o guvernare cu PNL.
Autor: Adrian Baciu | 13.07.2021 | 23:56
Marcel Ciolacu propune alegeri anticipate în România. Liderul PSD exclude o guvernare alături de PNL
Marcel Ciolacu propune alegeri anticipate în România. Liderul PSD exclude o guvernare alături de PNL. Sursa foto: hepta.ro

Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, a declarat, marți, că ”este exclus ca PSD să facă un guvern cu PNL”.

ADVERTISEMENT

Președintele celui mai important partid de opoziție consideră că la această oră singura soluție pentru ca lucrurile să funcționeze în țară ar fi alegerile anticipate.

Marcel Ciolacu exclude o guvernare PSD – PNL. Soluția liderului social-democrat: alegerile anticipate

Într-o perioadă extrem de complicată în PNL, în care lupta dintre taberele Orban și Cîțu ar putea destabiliza majoritatea parlamentară a ”dreptei”, au existat voci în spectrul politic care au vorbit de o guvernare PSD-PNL.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l privește, liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, exclude categoric posibilitatea formării unui guvern PSD-PNL, precum şi ideea ca PSD să susţină un guvern minoritar al liberalilor.

Pe de altă parte, Ciolacu îmbrățișează ideea unor alegeri anticipate, pe care chiar rivalii actuali din PNL le doreau în perioada de debut a pandemiei.

ADVERTISEMENT

”Nici nu mă interesează cine o să fie şef la PNL. M-ar fi interesat, totuşi, ca România să arate altfel şi altele să fie priorităţile, măcar ale Guvernului României sau ale preşedintelui Camerei Deputaţilor. Este exclus ca PSD-ul să facă guvern cu Partidul Naţional Liberal.

Domnul Orban a zis că partidul care câştigă alegerile trebuie să propună primul ministru. Pe urmă s-a răzgândit, cel care pierde alegerile trebuie să-şi dea demisia. Şi-a dat demisia de la Guvern, de parcă Guvernul conta, nu partidul. Eu vă reamintesc că este un domn la Cotroceni, domnul Iohannis, care şi-a dorit guvernul său.

ADVERTISEMENT

Vă înșelați dacă o să credeți ca o sa le cer colegilor mei să susținem sau să intrăm la guvernare alături de liberali. Soluția ar fi alegerile anticipate.

Sub nicio formă nu va exista o alianță. Există şi alte instrumente democratice”, a spus Marcel Ciolacu la România TV.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, acuzații grave la adresa premierului Cîțu

Tot marți, Marcel Ciolacu a lansat acuzații extrem de grave la adresa lui Florin Cîțu. Liderul PSD a spus că premierul foloseşte banii ce urmează să fie alocaţi la rectificarea bugetară pentru ”a cumpăra” voturile delegaţilor la congresul PNL.

”Ei (nr. liderii PNL) confundă aceşti bani cu banii pe care să-i folosească într-o luptă electorală din interiorul PNL. E evident că este şi ilegal, este şi abuziv şi total imoral să faci aşa ceva. Eram obişnuit de la domnul Orban, care a folosit anumite rectificări bugetare sau hotărâri de Guvern să aloce bani primarilor PNL ca mită, pentru a obţine voturile românilor.

ADVERTISEMENT

Acum, trecem la next level. Primul ministru Cîţu, care se luptă cu domnul Orban, foloseşte banii românilor pentru a cumpăra voturile delegaţilor la congres”, a mai declarat Marcel Ciolacu, la postul de știri citat.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!