Marcel Ciolacu anunță că majoritatea PSD s-a pierdut și „matematic”. Ce urmează pentru social-democrați

Eduard Nicolae Popa   
în HotNews
02/10/2019, 17:59
Marcel Ciolacu anunță că majoritatea PSD s-a pierdut și „matematic”. Ce urmează pentru social-democrați
Marcel Ciolacu a anunțat că PSD a pierdut majoritatea parlamentară *foto: antena3.ro

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că “matematic” s-a pierdut majoritatea în Parlament. El a făcut această afirmație după ce ordinea de zi a ședinței în care era programată citirea moțiunii de cenzură a fost respinsă. Astfel, votul pentru moțiunea de cenzură a fost mutat din ziua de sâmbătă.

Marcel Ciolacu anunță că PSD a pierdut „matematic” majoritate parlamentară

Marcel Ciolacu a fost cel care a anunțat că PSD nu mai are majoritate în Parlament: „Matematic, s-a pierdut majoritatea, nu s-a aprobat ordinea de zi de astăzi. Urmează o nouă şedinţă a Birourilor permanente reunite ale celor două Camere, se face un nou program şi intrăm iarăşi în logica constituţională. Dacă liderii de grup pică de acord şi preşedinţii celor două Camere, respectiv eu şi domnul Meleşcanu, e posibil. Dar la ultimul Birou permanent am hotărât că totuşi o să facem unul luni”, a precizat Ciolacu.

Întrebat dacă votul pe moţiune va mai fi dat sâmbătă, aşa cum era stabilit de conducerea Parlamentului, Ciolacu a răspuns că nu: „Acum s-a terminat, nu mai este posibil acum sâmbătă, fiindcă trebuie constituţional trei zile”, a explicate el.

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD a pierdut majoritatea parlamentară
Marcel Ciolacu a anunțat că PSD a pierdut majoritatea parlamentară *foto: cdep.ro

Ce spune Marcel Ciolacu despre posibilitatea ca guvernul Dăncilă să cadă

În ceea ce privește posibilitatea ca Viorica Dăncilă să-şi dea demisia în acest moment, Marcel Ciolacu a susţinut că înlăturarea unui guvern se face prin moţiune de cenzură: „Înlăturarea unui guvern se face prin moţiune de cenzură. A fost un vot pe ordinea de zi. Guvernul va pleca când va trece moţiunea de cenzură”, a mai afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Reamintim că miercuri calendarul citirii și dezbaterii moțiunii de cenzură, impus dimineață de PSD în Birourile Permanente, a fost respins la vot în plen, cu 194 de voturi. Astfel, moțiunea va fi citită joi și va fi votată peste o săptămână, joia viitoare. Decizia urmează să fie validată în ședința birourilor permanente reunite.

Închide ×