News

Marcel Ciolacu, pus pe fapte mari în 2023. Ce vrea să facă cu impozitele pentru angajatori și angajați

Liderul PSD Marcel Ciolacu are planuri mărețe pentru 2023 și vrea să ”umble” la impozitele pentru angajatori și angajați.
14.01.2023 | 16:39
Marcel Ciolacu pus pe fapte mari in 2023 Ce vrea sa faca cu impozitele pentru angajatori si angajati
Marcel Ciolacu, planuri noi pentru 2023. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ciolacu a anunțat pe Facebook că vrea să crească impozitarea pentru angajatori și va reduce semnificativ impozitarea pentru angajați.

Asta, pentru că echitatea socială rămâne o prioritate pentru PSD și în 2023.

Marcel Ciolacu a declarat pe pagina sa de Facebook că echitatea socială rămâne prioritară în 2023. Soluția social democraților este reducerea impozitării angajaților și creșterea impozitelor pentru angajatori.

ADVERTISEMENT

”#Echitatea socială rămâne prioritatea #PSD în 2023. ”De aceea, statul trebuie să fie primul care vine în ajutorul #românilor care muncesc din greu!

Pentru a reduce presiunea economică asupra populației active #impozitarea muncii trebuie să scadă! a anunţat Marcel Ciolacu pe pagina sa oficială”, a transmis Ciolacu pe Facebook.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să revenim la ceea ce ne definește, la faptul că suntem social-democrați. În primul și în primul rând, echitatea socială este menirea noastră să o facem, nu menirea dreptei. Asta nu înseamnă că venim cu taxe mai mari, asta înseamnă că va trebui să reducem impozitarea muncii și va trebui să mărim impozitarea capitalului.

Va trebui să explicăm foarte clar aceste lucruri și să creăm pârghiile care ne duc la închiderea unei discrepanțe între pătura de jos și pătura de sus. Dacă vom merge în continuare fără o politică echitabilă social, la un moment dat se va reveni la o criză socială pe care o aveau când noi ne-am asumat să intrăm la guvernare”, a mai transmis Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Cu toate că războiul e la graniță, Marcel Ciolacul transmite că țara noastră trebuie să atragă investitori.

”Este cazul să recunoaștem că ne trebuie investiții masive, având în cei doi ani de guvernare de dreapta cel mai mare deficit comercial la produsele alimentare, România fiind unul dintre cei mai mari producători agricoli. Trebuie să venim cu scheme de ajutor de stat pentru producători ca să își mărească capacitățile, astfel încât să nu mai fim obligați să importăm atât de mult.

ADVERTISEMENT

Trebuie să venim pentru companiile de construcții cu scheme de ajutor, să își producă materialele de construcții în România. Jumătate dintre materialele de construcții folosite în acest moment de la autostrăzi până la reparațiile de creșe sau grădinițe sunt importate”, potrivit cursdeguvernare.ro.

ADVERTISEMENT