News

Marcel Ciolacu, reacție dură după demisia lui Orban: ”E un gest iresponsabil, nu e un gest de bărbăție”

07.12.2020 | 19:33
Marcel Ciolacu reactie dura dupa demisia lui Orban E un gest iresponsabil nu e un gest de barbatie
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a reacționat imediat după demisia lui Ludovic Orban. Liderul PSD l-a taxat pe fostul premier pentru momentul în care a ales să-și prezinte demisia.

În plină criză sanitară provocată de pandemia de coronavirus, Ciolacu consideră iresponsabil și impardonabil gestul lui Orban. ”Nu poți să-ți iei jucăriile și să pleci”, a spus șeful social democraților într-o intervenție la Digi24.

ADVERTISEMENT

”Ați m-ai văzut un premier atât de inconștient,” s-a întrebat liderul PSD. Iute în vorbe și veninos, Ciolacu l-a criticat dur pe Orban.

Marcel Ciolacu, după demisia lui Orban: ”Eu n-am înțeles dacă a pierdut sau a câștigat alegerile”

”Este o lipsă de responsabilite politică. Nu avem un guvern cu drepturi depline în criză sanitară, acest guvern interimar nu poate da ordonanțe de guvern. Mai durează cel puțin două-trei săptămâni până când va fi instituit noul Parlament. Noi nici nu avem încă rezultatele oficiale și el deja demisionează. Nu poți lăsa țara în haos, în pandemie și să îți iei jucăriile și să pleci doar pentru că te-ai supărat.

Nu înțeleg, a câștigat alegerile sau le-a pierdut? Că parcă le câștigase, dar acum își dă demisia,” a spus Ciolacu.

Pe parcursul intervenției, liderul PSD a precizat de mai multe ori cuvântul ”iresponsabil” pentru a-l caracteriza pe fostul premier. ”Noi nu avem Guvern cu drepturi depline în plină criză”, a menționat acesta la doar câteva minute după ce Ludovic Orban și-a anunțat demisia din funcția de prim-ministru.

ADVERTISEMENT

Nervos, Ciolacu a spus că nu înțelege de ce fostul premier a ieșit din funcție dacă ”el se gândește cum să facă majoritate în Parlament”.

Ciolacu, despre calculele făcute de PNL: ”Ei au pierdut alegerile. Eu știu că 25 și cu 15 fac 40, nu 50”

Marcel Ciolacu susține că PSD are voturile pentru a da jos guvernul
Foto: Hepta

PSD a câştigat alegerile parlamentare cu 30,17% dintre voturile exprimate pentru Senat şi 29,79% pentru Camera Deputaţilor, dar va avea probleme în incercarea de a obține majoritate în Parlament. În intervenția TV, liderul social democraților a ținut să precizeze că nu înțelege cum va forma PNL majoritate doar u USR-PLUS.

ADVERTISEMENT

”Am înțeles că Iohannis a zis că forțele de dreapta au 50%, dar a nominalizat PNL cu 25% și USR cu 15%. Mie îmi dă 40%, nu știu ce matematică a făcut domnul președinte,” a spus Ciolacu.

Rezultate Senat: 

  • PSD – (1.508.269 voturi) – 30,17%
  • PNL – (1.267.624 voturi) – 25,36%
  • USR – PLUS – (764.104 voturi) – 15,29%
  • AUR – (424.892 voturi) – 8,50%
  • UDMR – (340.660 voturi) – 6,82%
ADVERTISEMENT

Rezultate Camera Deputaților:

  • PSD – (1.487.314 voturi) – 29,79%
  • PNL – (1.248.618 voturi) – 25,01%
  • USR – PLUS – (741.501 voturi) – 14,85%
  • AUR – (407.652 voturi) – 8,16%
  • UDMR – (331.691 voturi) – 6,64%

Ciolacu îl vrea prim-ministru pe Rafila

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

”Președintele trebuie să recunoască înfrângerea PNL-ului și să intre în logica constituțională și să înțeleagă votul. Inclusiv domnia lui trebuie să înțeleagă deoarece s-a implicat în campanie ilegal, de neconceput pentru un stat european.

El trebuie să cheme forțele politice la masă și să găsească cea mai bună soluție pentru români. Noi așteptăm rezultatele finale și respectarea Constituției. Avem o propunere de prim-ministru, o să le propun colegilor să le propun să mergem la Cotroceni cu domnul Alexandru Rafila.

Vom aștepta să vedem rezultatele finale și să vedem ponderile pentru a putea purta discuții pentru a forma o majoritate,” a adăugat Ciolacu.

Ludovic Orban și-a dat demisia din funcția de premier

Liderul PNL și-a dat demisia din funcție la doar o zi după alegerile parlamentare.

”Decizia mea de azi vreau să arate că nu mă cramponez de funcție. Îmi închei mandatul după un an și o lună. Plec cu fruntea sus, tot ce a fost omenește posibil am făcut

Guvernul după demisia mea va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de președintele României.(…)

Orice măsură pe care am luat-o a fost luată cu un singur scop. Acela de apăra sănătatea și șlocurile de muncă ale românilor,” a spus Orban într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT