News

Marcel Ciolacu, reacție furtunoasă în scandalul de la Sectorul 1: „Pe cine să acuz, pe mama de la Buzău?”

01.10.2020 | 23:23
Marcel Ciolacu reactie furtunoasa in scandalul de la Sectorul 1 Pe cine sa acuz pe mama de la Buzau
ADVERTISEMENT

Deși USR minimizează întreaga situație și susține, prin vocea liderului său, Dan Barna, că filmarea în care se observă cum un candidat al partidului intră în încăperea de la Biroul de Circumscripţie Electorală a Sectorului 1 și caută, alături de alte persoane, prin sacii cu buletinele de vot, nu ridică semne de întrebare în privința unei posibile fraude electorale, Marcel Ciolacu  solicită Biroului Electoral Central renumărarea voturilor.

În plus, președintele PSD este de părere că imaginile fac dovada „unui abuz în serviciu al președintelui BES 1, cu suspiciuni de fraudare a alegerilor”, motiv pentru care organele competente trebuie să se pronunțe în acest caz și să ia măsurile care se impun.

ADVERTISEMENT

Dacă reprezentanții USR sunt în acea încăpere, pe cine să acuz, pe mama de la Buzău? Dacă erau PSD-iști în acea încăpere spuneați că ciuma roșie distruge România”, a afirmat social-democratul într-un interviu acordat recent.

Marcel Ciolacu intervine în scandalul de la Sectorul 1. Solicită renumărarea voturilor și vrea ca Justiția să își facă datoria

Conform legii, camera nu se desigilează decât în urma unei decizii a Biroului Electoral al Sectorului. Orice decizie este trecută în procesul verbal. În acea încăpere intră numai președintele și reprezentanții legali ai partidelor. Au fost luate anumite înscrisuri.

ADVERTISEMENT

Prima oară ni s-a spus că a fost o renumărare, acum că a fost un sac cu semnături. Nu are importanță ce anume s-a luat, trebuia stipulat într-un proces verbal. Sunt suspiciuni evidente care duc către o acuzație de furt electoral și atunci cea mai corectă soluție este renumărarea voturilor.

Durează maxim 12 ore, cu organizare foarte bună, cu reprezentanți de la toate partidele. Așa se face într-o țară normală. Acele imagini indică un abuz în serviciu al președintelui BES 1, cu suspiciuni de fraudare a alegerilor.

ADVERTISEMENT

Justiția și organele abilitate trebuie să spună cine a furat. Noi am făcut plângere și vom aștepta să răspundă organele abilitate la această întrebare. Era cumva vreun PSD-ist în acea încăpere? Acești oameni sunt reprezentanții legali ai partidelor, acceptați în BES 1.

În acea încăpere nu exista niciun reprezentant de la PSD sau de la alte partide. Mai mult, aceștia au fost anunțați de președintele secției că s-a terminat activitatea, după care s-a desigilat o încăpere.

ADVERTISEMENT

Ne dorim să respectăm voturile românilor. Am avut suspiciuni de fraudă, iar dreptatea se face în justiție, nu la televizor. Avem o discuție în BES 1 dacă se renumără sau nu voturile și așteptăm să vedem ce decizie se va lua.

Ministrul de Interne este cel abilitat să facă ordine în Biroul Electoral al Sectorului 1? Conform legii, nici măcar președintele BES 1 nu avea dreptul să desigileze și să intre în acea încăpere decât printr-o decizie a Biroului întreg.

Există acea suspiciune? Dacă reprezentanții USR sunt în acea încăpere, pe cine să acuz, pe mama de la Buzău? Dacă erau PSD-iști în acea încăpere spuneați că ciuma roșie distruge România. Imaginile demonstrează că PSD nu a furat.

Interesul cel mai mare al românilor și bucureștenilor este renumărarea voturilor. Vreau să văd exact cum au votat bucureștenii, nu ceea ce s-a întâmplat în mintea unui președinte de birou electoral care și-a depășit atribuțiile”, a declarat Marcel Ciolacu la Digi 24.

 

ADVERTISEMENT