News

Marcel Ciolacu, reacție în criza tarifelor la carburanți: ”Trebuie plafonat prețul la combustibili, cu o marjă de profit”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, luni, că în România trebuie plafonat prețul la combustibili. Social-democratul a precizat că măsura ar trebui să fie discutată în cadrul coaliției de guvernare.
20.06.2022 | 12:20
Marcel Ciolacu reactie in criza tarifelor la carburanti Trebuie plafonat pretul la combustibili cu o marja de profit
Marcel Ciolacu, soluție pentru a ieși din criza tarifelor la pompă: ”Trebuie plafonat prețul la combustibili”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Liderii coaliției PSD-PNL-UDMR caută soluții în criza tarifelor la carburanți. Dinspre PSD vine soluția plafonării prețurilor la combustibili și este lansată de la cel mai înalt nivel.

Marcel Ciolacu, soluție pentru a ieși din criza tarifelor la pompă: ”Trebuie plafonat prețul la combustibil, cu o marjă de profit”

Luni, înainte de a intra într-o ședință la sediul PSD din Kiseleff, liderul partidului, Marcel Ciolacu, a declarat că trebuie plafonate prețurile la carburanți și e necesară modificarea Codului Fiscal.

ADVERTISEMENT

”Părerea mea este că trebuie plafonat prețul, cu o marjă de profit. Aștept ministrul energiei să vină să ne spună cum rezolvă această problemă, dacă nu, oricum o să venim și noi cu propunerile noastre”, a spus Ciolacu.

În explicația cererii sale, președintele PSD a invocat veniturile excepționale ale companiilor din energie, ”unele bazate pe un preț speculativ, din punctul meu de vedere”.

ADVERTISEMENT

”Este normal să solicităm, pentru o perioadă limitată, un efort din partea acestor companii”, a spus Ciolacu, care a amintit de cheltuielile majore făcute de stat și de cetățeni în perioada de pandemie. ”Nu este nici incorect, nici injust, este un element corect”, a spus Ciolacu.

Pe fondul crizelor suprapuse din ultimele luni, prețurile energiei și carburanților au înregistrat creșteri importante în toată Europa, inclusiv în România.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, după ultimele ieșiri ale lui Florin Cîțu: ”M-am săturat să apară tot felul de tiriplici care vin și își dau cu părerea”

În ieșirea sa publică din această dimineață, președintele Camerei Deputaților a mai afirmat că nu se mai poate continua cu actualul Cod fiscal, ”care funcţionează ca în Evul Mediu”.

El a adăugat că s-a săturat ”să apară tot felul de tiriflici care îşi dau cu părerea, după ce au distrus România, cât de bună e cota unică”. 

ADVERTISEMENT

Cu doar 24 de ore în urmă, președintele Senatului, Florin Cîțu, scria pe Instagram că lansează ”o provocare pentru Marcel Ciolacu”.

”Să scazi taxele și totuși să crești veniturile la buget ca procent din PIB așa cum am făcut noi liberalii în 2020 și 2021. PNL poate. Garantez. Cu mandatele pe masă?”, arată mesajul lui Cîțu.

Replica lui Ciolacu a venit rapid, luni: ”M-am săturat la fiecare discuţie aşezată să apară tot felul de tiriplici care vin şi îşi dau cu părerea, după ce au distrus România, şi să spună ce se întâmplă şi cum creionează ei viitorul luminos, şi cât de bună e cota unică care nu mai există în România. E o mutaţie, cu excepţie”, i-a răspuns liderul PSD fostului premier.

Reacție dură dinspre PNL după cuvintele lui Ciolacu

Liberalii nu au stat mult pe margine după atacurile lui Ciolacu. Deputatul Cristian Băcanu a contraatacat dur PSD-ul într-o postare pe Facebook.

Membrul PNL îi cere liderului social-democrat ”să isprăvească odată cu jignirile și cu tiriplicismele” și ”să-l învețe pe domnul Câciu să crească gradul de colectare”.

Mesajul lui Băcanu amintește de ”epoca” în care PNL și PSD duceau un război dur în politica internă. ”PSD nu știe altceva decât să ia banii oamenilor care muncesc din greu de dimineață până seara”, mai scrie Băcanu. Iată postarea completă:

”Îi cer domnului Ciolacu să isprăvească odată cu jignirile și cu tiriplicismele domniei sale și să se gândească cum să-l învețe pe domnul Câciu să crească gradul de colectare (da, aceasta este soluția) al impozitelor și taxelor și cum să gândească măsuri fiscale coerente.

PSD nu știe altceva decât să ia banii oamenilor care muncesc din greu de dimineață până seara pentru a îi cheltui pe tot felul de himere. Realitatea este însă că păstrarea cotei unice pentru noi a fost o condiție pentru această guvernare iar domnul Ciolacu (care de curând pescuia pe Belina la umbra lui Liviu Dragnea) se tot face că uită.

Să fie clar, eu am 2 mari probleme cu modul în care PSD-ul înțelege să tot deschidă subiectul revizuirii fiscale:

1. nu sunt de cuvânt, uită un angajament luat la momentul formării guvernării;
2. fac praf și pulbere noțiunea de predictibilitate fiscală, alungă investitorii, fac mult rău mediului privat și, în acest mod, le fac rău românilor.

La treabă, domnilor pesediști, v-am spus deja cu ce ar trebui să vă ocupați!

PS. PNL are datoria de a apăra cota unică, stabilitatea fiscală și mediul de afaceri cu orice preț. Apărăm astfel bunăstarea cetățenilor”.

ADVERTISEMENT