News

Marcel Ciolacu ripostează după atacul lui Klaus Iohannis la adresa PSD: ”Să vă fie ruşine”

28.04.2020 | 20:51
Marcel Ciolacu riposteaza dupa atacul lui Klaus Iohannis la adresa PSD Sa va fie rusine
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, liderul opoziției, ripostează după atacul lui Klaus Iohannis la adresa PSD, lansat marți, în cadrul unei ieșiri în fața presei la Palatul Cotroceni.

Marcel Ciolacu ripostează după atacul lui Klaus Iohannis la adresa PSD: ”Să vă fie rușine”

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, i-a oferit o replică dură președintelui Klaus Iohannis, după atacul lansat la adresa social-democraților. Liderul social-democraților acuză partidul de guvernământ și pe Șeful Statului că, înainte de pandemie, “s-a jucat luni de zile de-a anticipatele”.

ADVERTISEMENT

Ciolacu a scris, pe Facebook, că Parlamentul a trebuit să lucreze online, de acasă, pentru că “un iresponsabil de la PNL a venit infectat la Parlament”.

În postarea sa din mediul online, șeful celui mai important partid din Opoziție l-a acuzat direct pe Klaus Iohannis de situația gravă în care se află România.

ADVERTISEMENT

Virusul nu mai e ”o simplă răceală”, domnule președinte Iohannis?! Vă amintiți?! Dumneavoastră și PNL ați ignorat încă de la bun început pandemia care venea peste România! Știu, e simplu să spui că PSD e de vină, dar nu noi ne-am jucat luni de zile de-a anticipatele!

Acei ”unii” din Parlament au fost nevoiți să vă voteze un guvern incompetent și corupt, domnule Iohannis! Vă amintiți sau ați uitat când Cițu fugea de răspundere? Am votat un guvern care nu merita să fie votat! Dar am considerat că în plină pandemie, România avea nevoie de stabilitate și nu de anticipate! Unde erau atunci liberalii dvs? Mureau de frică în izolare, vă spun eu!

ADVERTISEMENT

Ciolacu: ”Ați pus România pe harta corupției internaționale”

Ciolacu nu a uitat de scandalul muncitorilor români plecați la muncă în agricultură, în plină pandemie, și i-a atras atenția lui Iohannis asupra acestei realități. Mai multe, social-democratul face o acuzație cu iz penal și spune că România este dusă pe ”harta corupției internaționale”.

”Ați închis lumea în case și ați tras obloanele firmelor. Ați lăsat pe drumuri peste 1 milion de oameni. Pe alții i-ați trimis la export la cules de sparanghel în zone roșii din Europa! Nu ați luat nicio măsură concretă, doar ați făcut achiziții la suprapreț de la firmele de casă.

ADVERTISEMENT

Să vă fie rușine, ați pus România pe harta corupției internaționale legată de achizițiile de echipamente medicale. La fel ca Bangladesh, domnule președinte european!

Domnule Iohannis, nu mai jigniți Parlamentul! Nu noi am stat în izolare la Vila Lac cu piscină și chelneri. Era supusul dvs, premierul Orban!

Am lucrat în sistem video online, e adevărat domnule Iohannis. E inedit. Dar știți de ce?! Pentru că un iresponsabil de la PNL a venit infectat la Parlament, pentru că trebuia dvs să vă lansați candidații la alegerile locale!”

PSD acuză guvernarea de sărăcirea populației

În încheierea postării sale de pe Facebook, Marcel Ciolacu acuză PNL-ul că, prin măsurile luate, întoarce România la anul crizei din 2009.

”Noi în Parlament am vrut să protejăm nivelul de trai al românilor și capitalul românesc. Astea nu sunt legi populiste! Sunt legi votate de toate partidele politice, cu excepția PNL într-adevăr!

Voi doar ați putut să contestați tot la CCR sau să reîntoarceți legi, ca nu cumva vreun român să fie sprjinit acum! Vreți șomeri, domnule Iohannis?! Cât mai mulți, nu?! Vreți sărăcie, austeritate și șomaj. La fel ca în 2009-2010! Pentru că altceva nu sunteți în stare!

Domnule Iohannis- ridicați-vă o clipă ochii din sondaje, lăsați calculele electorale, testați populația și veniți cu un plan concret de REDESCHIDERE!

PSD a întins o mână către dialog. Ați refuzat-o! Dar nu uitați că în timp ce dvs vă țineți de lupte politice, românii încep să trăiască de pe o zi pe alta. Vă asumați și asta, domnule Iohannis?!”, a încheiat liderul PSD.

Ce a spus Iohannis despre PSD

La conferința de presă de marți, Klaus Iohannis a acuzat PSD-ul și Parlamentul pentru situația grea în care se află țara în aceste zile.

”Nu toți politicienii au dorit să fie de partea care se ocupă de îngrădirea epidemiei. Avem un contra-exemplu mare, cât Casa Poporului: Parlamentul. Și modul în care unele partide și unii lideri înțeleg să folosesc acestă nenorocire pentru câștig electoral. În Parlament am văzut un spectacol ciudat, sinistru, un festival deplorabil, instrumentat de aceiași politicieni care și înainte de criză au avut un comportament nociv și demagogic, oamenii care au lăsat România fără bani.

Banii românilor au fost risipiți de guvernele PSD-iste, în loc să fie investiți unde aduceau câștig pentru toată țară. E trist că după ani și ani de guvernări pesediste să ne găsim în față unei epeidemii cu stocurile goale și tot aceiași pesediști să strige în Parlament că eu și guvernul nu facem ce trebuie. Este ceva jalnic.”, a declarat președintele Iohannis.

ADVERTISEMENT