News

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, mesaje de Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului. “Ne arată că Duhul Sfânt curăță de păcate, sfințește și îl înalță pe om”

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, mesaje pentru români de Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului. „Dumnezeu să îi odihnească pe toţi martirii neamului”.
13.06.2024 | 10:54
Marcel Ciolacu si Nicolae Ciuca mesaje de Ziua Eroilor si Inaltarea Domnului Ne arata ca Duhul Sfant curata de pacate sfinteste si il inalta pe om
Premierul și președintele Senatului au subliniat sacrificiul românilor și importanța sărbătorii în calendarul creștin / Foto: Inquam Photos, Mălina Norocea, facebook, Nicolae Ciucă
ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu și președintele Senatului, Nicolae Ciucă, au transmis fiecare, joi, un mesaj cu ocazia zilei Înălțării Domnului, care este deopotrivă și Ziua Eroilor neamului românesc.

Ciolacu: „O zi de aducere-aminte a eroilor ştiuţi şi neştiuţi ai neamului”

Premierul Marcel Ciolacu a arătat, în mesajul său, că, joi, se marchează o dată importantă pentru creștinii ortodocși și pentru creștinii din întreaga lume, Înălțarea Domnului. Marcel Ciolacu a subliniat și dubla semnificație, pentru că în aceeași zi sunt comemorați și cei care au murit, au dispărut sau au fost răniți în timp ce serveau ca militari în cadrul forțelor armate.

ADVERTISEMENT

„Marcăm astăzi o zi importantă din calendarul creştin-ortodox, Sfânta sărbătoare a Înălţării Domnului, şi, deopotrivă, o zi de aducere-aminte a eroilor ştiuţi şi neştiuţi ai neamului. Prin jertfa lor au scris istorie şi au deschis drumuri către împlinirea aspiraţiilor de libertate, demnitate şi prosperitate ale poporului român”, se arată în mesajul lui Marcel Ciolacu. Premierul și președintele PSD a subliniat că este de datoria românilor de astăzi să ducă mai departe visul eroilor neamului, acela al unui stat puternic, modern, liber, atașat valorilor democrației.

„Ne înclinăm cu profund respect în faţa lor. Se cuvine ca, la rândul nostru, să ducem visul lor mai departe şi să dezvoltăm ţara pe care o vom lăsa moştenire generaţiilor viitoare: o Românie puternică, modernă, demnă, apreciată şi profund ataşată valorilor şi principiilor libertăţii şi democraţiei. Avem această responsabilitate. Fie ca Sfânta sărbătoare a Înălţării Domnului să ne întărească speranţa, credinţa şi unitatea. Dumnezeu să îi odihnească în pace pe toţi martirii neamului! Cinstire tuturor! Hristos s-a înălţat!”, încheie mesajul premierului.

ADVERTISEMENT

Ciucă: „Duhul Sfânt curăță de păcate, sfințește și îl înalță pe om”

La rândul său, președintele Senatului și liderul PNL Nicolae Ciucă, a transmis următorul mesaj: „În această sfântă zi, sărbătorim momentul ridicării la ceruri a Mântuitorului nostru, în fața apostolilor săi. Ridicarea Sa la ceruri în chipul văzut de apostoli înseamnă înălțarea omului către lumina și iubirea divină, ceea ce ne arată că Duhul Sfânt curăță de păcate, sfințește și îl înalță pe om, duhovnicește, spre cer. Hristos s-a înălțat!”.

MApN: Peste 1,4 milioane de români s-au jertfit

În mesajul Ministerului Apărării Naționale postat pe pagina Facebook a instituției se arată că peste 1,4 milioane de români și-au dat viața sau au fost răniți în timp ce serveau sub arme, și că Ziua Eroilor trebuie să fie o zi a recunoștinței contemporanilor față de sacrificiul lor.

ADVERTISEMENT

„Peste 1,4 milioane de români au fost răniți, au dispărut, au rămas invalizi sau au murit luptând în acțiunile militare. Dacă azi ne-ar privi în jos, ar vrea să vadă că sacrificiul lor nu a fost uitat, că iubim libertatea, munții și marea, frații români și limba maternă. Cea mai mare mulțumire pentru ei ar fi să știe că ne bucurăm de tot ce avem acasă la noi. Azi, de ziua lor, să ne oprim să citim numele eroilor de pe monumente și să ținem un moment de reculegere în semn de omagiu, la ora 12.00 când vor răsuna clopotele în toate lăcașele de cult” se arată în postarea MApN.