Alegeri 2024

Marcel Ciolacu și omologul său Markus Soder, prima ședință comună de guvern România-Bavaria.”Este un pilon al colaborării noastre”

Marcel Ciolacu și omologul său Markus Soder vor coordona prima ședință comună de guvern România-Bavaria. ”Dimensiunea economică este un pilon al colaborării noastre”.
17.06.2024 | 16:23
Marcel Ciolacu si omologul sau Markus Soder prima sedinta comuna de guvern RomaniaBavariaEste un pilon al colaborarii noastre
Marcel Ciolacu și omologul său Markus Soder, prima ședință comună de guvern România-Bavaria Sursa foto: Facabook- Marcel Ciolacu/ Markus Söder/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Premierul României și prim-ministrul Statului Liber Bavaria vor coordona, marți, prima ședință comună de guvern România-Bavaria.

Marcel Ciolacu și omologul său Markus Soder, prima ședință comună de guvern România-Bavaria

Anunțul a fost făcut, luni, de Executivul de la București, la scrut timp după ce premierul României și-a început vizita oficială de două zile în Landul Bavaria, Germania, în contextul marcării a 25 de ani de relaţii bilaterale româno-bavareze.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu va fi primt, marți de omologul său Markus Söder, la sediul Cancelariei de Stat Bavareze, cu care va avea o întrevedere tête-à-tête.

Ulterior, cei doi premieri vor participa la o ședință comună de guvern România-Bavaria în care vor fi discutate elementele reprezentative în relaţiile bilaterale.

ADVERTISEMENT

Totodată, cele două guverne vor discuta despre viitorul statelor candidate la aderarea la Uniunea Europeană din Balcanii de Vest, Ucraina şi Republica Moldova.

Mai mult, vor fi trecute în revistă și Strategia UE pentru Regiunea Dunării, dar și situaţia de securitate în Europa, punându-se accent pe situaţia din Ucraina şi măsurile care au fost luate pentru sprijinirea ţării grav afectate de războiul declanșat de Rusia.

ADVERTISEMENT

„Împreună cu miniștri români și cu deputatul minorității germane voi participa la prima ședință comună de guvern dintre România și Bavaria, în care vom discuta despre dosare de politică externă și europeană, securitate, cooperare pe linie de afaceri interne, afaceri sociale și muncă”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul României a subliniat că ”dimensiunea economică este un pilon al colaborării noastre”.

ADVERTISEMENT

”Dintre landurile germane, Bavaria reprezintă cel mai important investitor și partener comercial pentru România, cu un volum de schimburi comerciale de peste 8 miliarde de euro.

Ne dorim ca marile companii cu sediul în Bavaria din domeniul industriei auto, al ingineriei și al industriei aerospațiale să investească în România pentru că avem unul dintre cele mai mari ritmuri de creștere din Europa”, a mai spus Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit...
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit după ce s-a întors de la muncă din Italia
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Suprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici