News

Marcel Ciolacu știe cât mai rezistă Guvernul Cîțu: ”Până vor ieși românii cu furcile şi îi vor alunga”

04.05.2021 | 22:05
Marcel Ciolacu stie cat mai rezista Guvernul Citu Pana vor iesi romanii cu furcile si ii vor alunga
ADVERTISEMENT

Liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, este convins că Guvernul Cîțu nu va mai rezista foarte mult la Palatul Victoria, dat fiind faptul că românii sunt revoltați de modul în care este condusă țara.

Prezent la o televiziune de știri, marți seara, președintele principalului partid de opoziție a declarat că actualii guvernanți vor rezista în funcţie ”Până vor ieşi românii cu furcile şi îi vor alunga”.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, despre cât mai rezistă Guvernul Cîțu: ”Până vor ieşi românii cu furcile şi îi vor alunga”

Marcel Ciolacu prevestește sfârșitul Guvernului de coaliție PNL-USR PLUS – UDMR condus de Florin Cîțu. Liderul social – democrat a vorbit despre situația politică din România dar și despre timpul pe care Guvernul în mai are de petrecut la Palatul Victoria.

Potrivit liderului PSD, românii vor fi cei care vor alunga cât de curând actuala guvernare. Întrebat, marţi seară, în cadru unei intervenţii telefonice la România TV, cât crede că va mai rezista actualul Guvern în funcție, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a răspuns: ”Până vor ieşi românii cu furcile şi îi vor alunga.

ADVERTISEMENT

Ciolacu a atacat din nou decizia Guvernului de a transforma Spitalul Foişor în unitate pentru infecția COVID, dar şi decizia actualei majorităţi politice din Parlament de a respinge, în Senat, constituirea unei comisii de anchetă cu privire la situaţia acestei unităţi medicale.

”Categoric, până la urmă lumea va ieşi în stradă şi îi vor îndepărta”, a adăugat Marcel Ciolacu, despre actuala putere în contextul ultimelor decizii politice și administrative.

ADVERTISEMENT

PSD, critici dure pentru actuala putere pe tema testării din școli

Tot marți, Marcel Ciolacu a condamnat ”incapacitatea Coaliției de guvernare de a lua o decizie clară în privința testării anti-COVID-19 în unitățile de învățământ, ceea ce face ca școala să reînceapă în aceeași stare de confuzie în care se afla înainte de vacanță”.

”După cinci săptămâni de vacanță forțată, școala reîncepe în aceleași condiții de haos și incertitudine în ceea ce privește testarea elevilor. Deciziile se iau tot pe genunchi, de pe o zi pe alta. Decizia privind testarea anti-COVID-19 în școli a rămas la stadiul „vom vedea”, „vom analiza”.

ADVERTISEMENT

Aflăm în continuare că în aproape jumătate dintre localitățile din România, școala începe în regim online pentru foarte mulți elevi. Acest lucru ar fi putut fi prevenit dacă în loc să se certe, ar fi pus la punct un sistem eficient de testare, cum au făcut mai toate statele europene, încă de la începutul anului”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

PSD consideră că decizia Guvernului de a permite prezența fizică la cursuri pentru ciclul primar vine mult prea târziu, după ce anul școlar a fost total compromis pentru această categorie de elevi.

”Abia acum recunosc cât de prost au gestionat școala în pandemie și cum au sacrificat o generație întreagă de elevi. Abia acum au admis ceea ce PSD le spunea încă de anul trecut: copiii din ciclul primar trebuiau lăsați să vină la școală, așa cum a fost peste tot în Europa!

Era la mintea cocoșului că nu poți învăța un copil să scrie în regim online! Le-a luat opt luni să admită acest adevăr simplu. Dacă am fi avut consens politic pe pandemie, cum le-am propus noi, nu s-ar fi ajuns aici!”, a subliniat liderul PSD, pe site-ul partidului.

ADVERTISEMENT