ADVERTISEMENT
News

Marcel Ciolacu, sume amețitoare. Cu cât se împrumută România în fiecare secundă

Autor: Robert Cristea | 26.10.2020 | 22:23
Marcel Ciolacu, sume amețitoare. Cu cât se împrumută România în fiecare secundă
Marcel Ciolacu, despre noile restricții: ”Nu înțelegem de ce au fost luate cu o asemenea întârziere”. Foto: Hepta

Marcel Ciolacu a atacat dur Guvernul Orban. Liderul PSD condamnă împrumuturile pe care le face țara noastră.

ADVERTISEMENT

”Nimeni nu ne spune unde sunt împrumuturile fabuloase făcute de România. (…) Unde sunt acești bani? Noi vorbim de zeci de miliarde de euro. Vorbim de sume de peste 1.000 de euro împrumutate pe secundă de actuala guvernare.” a spus Ciolacu la B1TV, luni seară.

”Nu există nicio coerență. Totul este pompieristic. Nimeni nu știe bugetul. Ar fi normal ca ministrul finanțelor, premierul să vină să prezinte bugetul,” a adăugat acesta.

Marcel Ciolacu: Ne împrumutăm cu 1.000 de euro pe secundă

Sursa Foto: Facebook PSD

”Cum arată domne bugetul? Spunele românilor ce îi așteaptă anul viitor. Nu îi păcăli”, a declarat Marcel Ciolacu, luni seară.

Liderul PSD a criticat modul în care sunt cheltuiți banii împrumutați de România. Ciolacu acuză PNL de o lipsă de transparență și susține că Partidul Național Liberal ”vrea întreaga putere”. Mai mult, acesta se așteaptă ca Guvernul să mărească taxele.

ADVERTISEMENT

Guvernul a împrumutat 103,5 miliarde de lei în primele 9 luni din 2020. Este o sumă record, în condițiile în care România are nevoie de 138,4 miliarde de lei pentru a refinanța datoria ajunsă la scadență și pentru finanțarea deficitului bugetar de 91 de miliarde de lei sau 8,6% din produsul intern brut.

„Conform economiştilor uneia dintre cele mai mari bănci din România, pentru a acoperi găurile din buget, Guvernul ar merge mai degrabă pe majorarea TVA, pentru că măsura s-ar putea aplica rapid şi ar avea un efect imediat, întrucât TVA e cel mai uşor de colectat (…). Majorarea TVA s-ar vedea însă în proiectul de buget. De aceea PNL nu respectă Legea nr. 500/2002 şi nu prezintă bugetul pe anul următor înainte de alegeri! Pentru ca românii să nu vadă ce îi aşteaptă dacă PNL rămâne la guvernare”, au scris reprezentaţii PSD, sâmbătă, pe pagina de Facebook a partidului.

Recent, șeful PSD îl criticase pe Ludovic Orban, acuzându-l pe acesta că folosește poliția în lupta politică.

ADVERTISEMENT
  • „Orban și ai săi folosesc Poliția Română în scopuri politice. Este o rușine! Asta arată cât de disperați sunt și cât de jos au ajuns! Nu am văzut nicio conferință de presă a Poliției atunci când Orban și miniștrii săi beau și chefuiau la guvern în timp ce românii erau închiși în case. Nici când liderii PNL făceau paranghelii și reuniuni politice cu sute de persoane”, a scris Ciolacu.
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!