Sport

Marcel Ciolacu, susținător al FCSB, a decis. CSA Steaua va primi bani de la guvern

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a anunțat că guvernul va finanța academiile de drept public, printre care și CSA Steaua București,
05.07.2024 | 18:53
Marcel Ciolacu sustinator al FCSB a decis CSA Steaua va primi bani de la guvern
Marcel Ciolacu a semnat memorandumul prin care Guvernul României va finanța atât academia CSA Steaua, cât și a FCSB-ului. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a anunțat oficial că statul român va finanța de la buget academiile de drept public și privat. Astfel, atât FCSB, cât și CSA Steaua București vor primi bani de la guvern.

Marcel Ciolacu, omul care a cerut public ca FCSB să joace în Ghencea, a fost de acord cu finanțarea academiilor de drept public

Marcel Ciolacu și-a arătat public susținerea pentru FCSB și a militat pentru ca echipa lui Gigi Becali să joace în Ghencea, fiind extrem de contestat de suporterii CSA Steaua București.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, după performanța reușită de echipa națională a României, prim-ministrul României a semnat decizia prin care guvernul va susține financiar academiile de juniori atât ale cluburilor de drept public, cât și de drept privat.

Așadar, în urma memorandumului cu tema „Crearea unui mecanism de sprijin financiar pentru dezvoltarea sportului la categoria copii şi juniori”, atât FCSB cât și CSA Steaua București vor primi bani pentru academii.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a motivat această decizie: „Trebuie să facem pași concreți ca să asigurăm naționalei o resursă constantă de tineri valoroși”

Marcel Ciolacu a dezvăluit care sunt argumentele pentru implementarea acestei decizii: „Cred că după performanța fotbaliştilor noştri la Euro 2024, care a declanşat în noi toţi şi emoţie, şi mândrie naţională, trebuie să facem paşi concreţi ca să asigurăm naţionalei o resursă constantă de tineri valoroşi.

De aceea, aprobăm un memorandum prin care finanţăm de la bugetul de stat academiile de fotbal publice sau private, pe baza clasificării făcute de Federaţia Română de Fotbal. Pentru fiecare leu cheltuit de Federaţia Română de Fotbal sau de cluburi, statul român va aloca de asemenea un leu”.

ADVERTISEMENT

Prim-ministrul României a vorbit în termeni laudativi despre proiectul de la Farul, care ar trebui să fie copiat și de celelalte cluburi: „Singura condiţie este ca destinaţia exclusivă a finanţării să fie pentru copii şi juniori. Cred că acesta este traseul corect. Este un model, de fapt, de succes, pus în practică de Gică Hagi şi Gică Popescu la academia de la Constanţa.

Actuala naţională are mulţi jucători crescuţi acolo. Trebuie să recunoaştem asta şi să ne închinăm în faţa lui Hagi. Să multiplicăm acest exemplu la nivel naţional”.

ADVERTISEMENT

Academia CSA Steaua București și FCSB, în top în România

FCSB și CSA Steaua București se află în topul academiilor din fotbalul românesc, așa că vor primi printre cei mai mulți bani de la bugetul de stat. FCSB a primit în 2023 un punctaj de 88.6, un pic mai mic decât în 2022 (90.6).

Academia campioanei României este pe locul trei în topul celor mai bune academii de fotbal din România, în spatele AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (89,5 puncte) și Farul Constanța (95,7 puncte).

Clubul Sportiv al Armatei Steaua se află pe locul zece cu 85.5, în ascensiune față de sezonul precedent, când acumulase doar 83.6.

FCSB acuza CSA Steaua București că este susținută din bani publici, dar acum va beneficia și ea de măsura guvernului

Una dintre principalele argumente ale FCSB în conflictul cu CSA Steaua București, atât al suporterilor, cât și al rivalilor, este că această echipă este susținută în mare măsură din bani publici proveniți de la Ministerul Apărării, nici măcar de la un buget local.

Ironic, de acum și FCSB va primi o finanțare din partea Guvernului României, la fel ca Steaua, doar că aceasta este adevărat că se limitează doar la nivelul de copii și juniori.

  • 3 locul ocupat de FCSB în topul academiilor, în timp ce CSA Steaua București e pe locul 10
ADVERTISEMENT