Alegeri 2024

Marcel Ciolacu, susținut de PSD la alegerile prezidențiale. Mihai Tudose: ”Este potenţialul candidat”

PSD îl susține pe Marcel Ciolacul la alegerile prezidențiale. Mihai Tudose: „Azi, când stăm de vorbă, este potenţialul candidat”
11.06.2024 | 14:16
Marcel Ciolacu sustinut de PSD la alegerile prezidentiale Mihai Tudose Este potentialul candidat
Candidatul PSD la prezidențiale. „Marcel Ciolacu este potenţialul candidat al PSD la Preşedinţie”. Sursa foto: Colaj Fanatik / Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vicepreședintele PSD Mihai Tudose a declarat că, în momentul de față, Marcel Ciolacu este posibilul candidat al partidului pentru alegerile prezidențiale.

Marcel Ciolacu este susținut de PSD pentru alegerile prezidențiale

Mihai Tudose a ținut să dea o lecție și celor care susțin că toate partidele au câștigat la alegerile locale din 9 iunie, subliniind că PSD a fost un „armăsar” comparat cu o „furnică”.

ADVERTISEMENT

„Referitor la „toate partidele au câştigat alegerile”, unii au comparat, ştiu eu, ca să folosesc o figură de stil, au o furnică şi au comparat-o cu un armăsar, şi au spus că furnica e mult mai importantă că are mai multe picioare şi oricum poate să îşi care de 100 de ori propria greutate, şi atunci, nu-i aşa, furnica e mult mai importantă, mai mare şi mai valoroasă”, a spus Tudose la B1 TV..

El a subliniat că în PSD deciziile sunt luate colectiv. „Poate la mine la partid funcţionează mai bine democraţia decât în altă parte. Este vorba despre o decizie colectivă. O să avem şi coaliţii săptămâna asta, şi un Consiliu Politic Naţional, şi o să vedem ce facem, dar e o decizie colectivă.

ADVERTISEMENT

Este evident că această decizie colectivă trebuie să ţină cont şi de elementul de voinţă al preşedintelui partidului, fiindcă nu poate să candideze împotriva voinţei lui, dar, ca să folosesc din nou un termen consacrat în ultima perioadă, azi, când stăm de vorbă, domnul Ciolacu este candidatul PSD la Preşedinţie, sau potenţialul candidat”, a declarat Mihai Tudose, marţi la postul B1 TV.

Întrebat despre afirmațiile liberalului Rareș Bogdan, Mihai Tudose a răspuns: „Eu cred că domnul Rareş Bogdan, analizând foarte bine ce se întâmplă la domnia sa în partid, extinde şi la alte partide. Dacă la ei e cu „împinsul pe scări”, la noi nu funcţionează aşa, deci întrebaţi-l pe el ce a vrut să spună”.

ADVERTISEMENT

Ciolacu exclude posibilitatea ca PSD să nu aibă candidat la prezidențiale

Marcel Ciolacu a anunțat că o reuniune a coaliției de guvernare ar putea avea loc marți sau miercuri și a precizat că va discuta luni cu Nicolae Ciucă despre viitorul colaborării dintre PSD și PNL pentru alegerile prezidențiale.

Întrebat dacă PSD și PNL vor hotărî să formeze o alianță electorală pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, Ciolacu a declarat: „Dacă facem o alianţă politică asta inseamnă că avem candidat comun pentru funcţia de preşedinte şi listă comună la parlamentare în decembrie”.

ADVERTISEMENT

Din punctul său de vedere, o alianță electorală care depășește 50% din voturi este un semnal puternic de încredere din partea românilor. Deși există condiții favorabile pentru constituirea unei alianțe politice, decizia finală aparține politicienilor și nu este încă definitivată.

ADVERTISEMENT