News

Marcel Ciolacu, susținut la Congres de Gabriela Firea, Sorin Grindeanu și Olguța Vasilescu. Cine îl poate învinge?

12.06.2020 | 23:52
Marcel Ciolacu sustinut la Congres de Gabriela Firea Sorin Grindeanu si Olguta Vasilescu Cine il poate invinge
Marcel Ciolacu critică Guvernul Orban pentru decizia de a amâna măsurile de relaxare promise la 1 iulie. Sursa foto: Inquam/ George Călin
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu e decis să candideze la șefia PSD la următorul Congres și își dorește de partea sa o echipă de susținători formată din Gabriela Firea, Sorin Grindeanu și Lia Olguța Vasilescu.

Marcel Ciolacu, decis să candideze la șefia PSD, susținut de Firea și Vasilescu

Marcel Ciolacu are cele mai mari șanse să fie ales președinte al PSD la următorul Congres al partidului.

ADVERTISEMENT

„Candidez, cum se spune, pe moţiune. Vii cu o echipă şi cu un proiect. Am hotărât ca fiecare regiune să desemneze o persoană care să reprezinte un anumit domeniu sau zona de dezvoltare respectivă, astfel încât şi această…

Cum se vorbea – ‘echipa lui Ciolacu’. Nu, e echipa PSD. Îmi doresc în echipă şi pe doamna Gabriela Firea, şi pe Sorin Grindeanu, şi pe doamna Olguţa Vasilescu. Sunt unele dintre persoanele pe care mi le doresc în această echipă. Sper să-şi dorească şi ei. Doamna Firea a anunţat că doreşte, Olguţa Vasilescu de asemenea”, a explicat Ciolacu, conform stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

Numele grele Firea, Vasilescu sau Grindeanu s-ar mulțumi momentan să-l susțină pe Ciolacu la șefia partidului, nefiind dispuse să se compromită în fața electoratului înainte de un viitor extrem de sumbru al partidului. Cu siguranță, lucrurile s-ar putea schimba după ce Gabriela Firea ar câștiga Primăria Bucureștiului și ar intenționa să candideze în 2024 la alegerile prezidențiale.

Referitor la moțiunea de cenzură mult așteptată de electoratul PSD-ist, Ciolacu a declarat următoarele: „S-ar putea să fie un act patriotic depunerea unei moţiuni de cenzură. Cu certitudine eu nu voi promova o moţiune de cenzură dacă ea nu trece”.

ADVERTISEMENT

Congresul PSD va avea loc în viitorul apropiat, pentru ca social-democrații să aibă un președinte ales. Momentan nu se știe cine va fi candidat de luat în seamă în duelul cu Ciolacu, însă e de așteptat ca tabăra Viorica Dăncilă să propună un candidat.

În același timp, Ardealul ar putea să iasă în față cu profesorul și sociologul Vasile Dîncu, personaj contestat de liderii din sud.

ADVERTISEMENT

Rămâne neclar, deocamdată, care mai e influența lui Liviu Dragnea în partid, fiind voci care susțin că fostul lider PSD veghează în continuare asupra bunului mers al lucrurilor din interiorul PSD, astfel că nu ar fi exclus ca un candidat pentru care Dragnea ar gira să își facă simțită prezența.

ADVERTISEMENT