Alegeri 2024

Marcel Ciolacu: „Vrem să curățăm rapid de păcănele 90% din localitățile țării”

Marcel Ciolacu anunță începerea aplicării legii păcănelelor în orașele cu mai putin de 15.000 de locuitori. „Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență”
30.04.2024 | 20:50
Marcel Ciolacu Vrem sa curatam rapid de pacanele 90 din localitatile tarii
Premierul Marcel Ciolacu spune că nu va exista nici o toleranță la încălcarea „legii păcănelelor” / Foto: gov.ro
ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat toleranță zero privind păcănelele, după ce executivul a început să aplice noua lege privind interzicerea acestora în orașele și localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori.

Marcel Ciolacu: „Vrem să curățăm rapid de păcănele 90% din localitățile țării”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, marți, că legea împotriva jocurilor de noroc, în orașele cu mai puțin de 15.000 de locuitori, promulgată de președintele țării, Klaus Iohannis, și care a intrat deja în vigoare, la 29 aprilie, a intrat în aplicare.

ADVERTISEMENT

„Guvernul a început aplicarea noii legi privind interzicerea păcănelelor în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori. Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență, conform unui anunț transmis deja de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc.

Nu va exista nicio întârziere. Vrem să curățăm rapid de păcănele 90% din localitățile țării, urmând să facem regulile pentru cele 10% rămase în acest moment”, a declarat, marți, premierul Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

„Legea păcănelelor” va proteja cetățenii de consecințele dăunătoare ale acestor jocuri de noroc, prin reglementarea acestora și amenzi mai ridicate, arată PSD, social-democrații insistând că „legea va fi aplicată fără întârziere, iar cei care nu o respectă își vor pierde licențele”.

28.000 de firme de păcănele, închise până la finalul anului

Deja, echipele mixte ale Oficiului Național al Jocurilor de Noroc (ONJN), au pornit acțiuni de control pentru verificarea respectării „legii păcănelelor”.

ADVERTISEMENT

„Firmele care s-au autorizat treptat nu vor mai putea opera în unitățile administrativ teritoriale sub 15.000 de locuitori, acestea fiind obligate să închidă activitatea sau să se relocheze, conform prevederilor legale”, arată social-democrații.

Potrivit ONJN, în mai și iunie, cel puțin 4.000-5.000 de firme de păcănele vor fi închise iar până la finele anului numărul acestora va fi de 28.000. „Acest lucru înseamnă că este posibil să dispară de pe piață în jur de o treime dintre firmele care asigură jocuri de noroc”, precizează social-democrații.

ADVERTISEMENT

PSD: Peste 90% din localitățile țării, fără jocuri de noroc

Legislația care reglementează păcănelele, care interzice activitățile de jocuri de noroc (inclusiv cele slot-machine) în orașele cu mai puțin de 15.000 de locuitori, va avea, practic, ca efect dispariția acestor aparate în mai mult de 90% din localitățile țării.

„Conform noilor reglementări, este obligatorie crearea şi menţinerea la zi a unui registru public de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) cu toți operatorii licenţiaţi/autorizaţi pentru a desfăşura activităţi în domeniul jocurilor de noroc. Acesta va fi accesibil online şi actualizat cel puţin o dată la fiecare 24 de ore”, precizează PSD.

„Legea păcănelelor” prevede amenzi cuprinse între 100.000 și 200.000 de lei pentru nerespectarea prevererilor, confiscarea banilor proveniți ilegal și poate duce și la anularea licenței de activitate, inclusiv în alte locații unde-și desfășoară activitatea firma contravenientă. În plus, dimensiunile permise pentru publicitatea stradală a jocurilor de noroc vor fi reduse de această lege.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatrie, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
A MURIT PREȘEDINTELE într-un ACCIDENT AVIATIC! Informația, confirmată OFICIAL
A MURIT PREȘEDINTELE într-un ACCIDENT AVIATIC! Informația, confirmată OFICIAL
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Paste cu pesto făcut în casă. Un prânz pe care îl prepari în...
Paste cu pesto făcut în casă. Un prânz pe care îl prepari în 20 de minute
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii