Life

Marcel Pavel, după ce WRS s-a calificat în finala Eurovision 2022: ”Planeta a luat-o razna. S-au dus valorile esențiale”

Cântărețul Marcel Pavel a vorbit despre calificarea României în finala Eurovision 2022 și a spus ce părere are despre prestația lui WRS, din semifinală.
14.05.2022 | 09:35
Marcel Pavel dupa ce WRS sa calificat in finala Eurovision 2022 Planeta a luato razna Sau dus valorile esentiale
Marcel Pavel, declarații acide despre WRS. Colaj Fanatik/ Sursa Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Marcel Pavel desființează show-ul pus în scenă de WRS, reprezentantul României la Eurovision 2022. Deși artistul a reușit performanța de a se califica în finală, în opinia lui Marcel Pavel, WRS n-a adoptat o atitudine potrivită acestui show: ”Am văzut un bărbat cu atitudine feminină pe scenă”, spune Marcel Pavel, după prestația lui WRS din semifinala Eurovision.

Marcel Pavel nu a fost impresionat de prestația lui WRS în semifinala Eurovision

Marcel Pavel spune că n-a urmărit semifinala în care a concurat WRS, dar a văzut câteva secvențe cu reprezentantul României la concursul internațional Eurovision 2022 și susține că a rămas profund dezamăgit. Artistul a trecut și el prin experiența acestei competiții în anul 2002 la Talin, capitala Estoniei, alături de buna lui prietenă, Monica Anghel, și au dus România în primii 10, în finală.

ADVERTISEMENT

Finala Eurovision 2022 e live video şi live text AICI.

Acum, interpretul spune că valorile acestui concurs s-au dus, iar în privința lui WRS a făcut un comentariu acid. Marcel Pavel l-a taxat pe Andrei Ionuț Ursu pentru imaginea pe care a avut-o pe scena de la Torino, din Italia. El a urmărit prima semifinală și susține că preferații săi au fost cei din Letonia și Moldova.

“Eu aș fi făcut altă alegere din start”

”S-au dus valorile esențiale ale acestui concurs. Planeta a luat-o razna. Nu am apucat să mă uit la semifinală, cea în care a concurat și România, pentru că nu am avut efectiv timp. Dar din prima semifinală mi-au plăcut Letonia și Moldova, și nu neapărat pentru că sunt subiectiv.

ADVERTISEMENT

Mi-au plăcut dinamica lor și interpretarea. La reprezentanții Moldovei mă refer. Mi-au plăcut foarte mult. În ceea ce îl privește pe reprezentantul nostru, eu aș fi făcut altă alegere din start. În opinia mea aș fi ales un concurent cu vocea și pianul de la Selecția Națională”, a declarat Marcel Pavel, pentru FANATIK. 

”Am văzut un bărbat cu atitudine feminină pe scenă. La interpretarea vocală… mă abțin”

Marcel Pavel l-a criticat pe reprezentantul României, pe WRS, după prestația lui din semifinală, dar cu toate acestea, artistul îi ține pumnii în finala de sâmbătă, 14 mai 2022, care se desfășoară în Italia, la Torino

ADVERTISEMENT

”Am apucat să văd totuși, azi, câteva secvențe de aseară… Am văzut un bărbat cu atitudine feminină pe scenă, și mă opresc aici. La interpretarea vocală… mă abțin! De valoarea culturală și creativă a acestui concurs nu mai spun nimic. Dar, cu toate acestea, ce pot să mai spun, să-i ținem pumnii României!”, a declarat Marcel Pavel, în exclusivitate pentru FANATIK.

Cifra 13 a fost cu noroc pentru WRS

Totuși, pentru WRS, cifra 13 a fost cu noroc în seara de joi, când a urcat pe scenă în cea de a doua semifinală a competiției Eurovision. Reprezentantul României a reușit să se califice în finala de sâmbătă, 14 mai, de la Torino. Andrei Ionuț Ursu, alias WRS, a impresionat pe scena arenei Pala Olimpico și s-a calificat fără emoții în finala Eurovision Song Contest.

ADVERTISEMENT

Artistul a intrat în competiție de pe poziția cu numărul 13, însă în finala Eurovision, WRS va concura de pe poziția a doua. Reprezentantul României a cucerit publicul și juriul, alături de echipa de dansatori – Ruxandra Timoașcă, Vivienne Meida Szentyobbi, Andrei Angelescu, Emanuel Neagu – și Laurian Manta, backing vocalist, a ridicat sala în picioare pe ritmurile Llamame și a dus țara noastră în finala Eurovision Song Contest 2022. Și fanii din România au fost impresionați de prestația lui WRS pe scenă.

„Greul a trecut, dar acum vine un greu și mai mare. Mă bucur că jurații au apreciat piesa noastră, fanii s-au mobilizat și au promovat-o în social media, iar astăzi, românii din diaspora au votat .

Este un sentiment formidabil să știi că ai alături de tine atât de mulți compatrioți care te susțin și votează pentru un rezultat cât mai bun al României la Eurovision. Le promit tuturor că nu îi voi dezamăgi în finală!”, a declarat Andrei Ionuț Nicolae, alias WRS, după ce s-a calificat în finala Eurovision.

Iuliana Marciuc: ”O victorie meritată”

Iuliana Marciuc, șefa delegației României la Eurovision 2022, susține că victoria tânărului artist din România este meritată. Aceasta este fericită că țara noastră a revenit în finala mare a competiției, după cinci ani de absență.

„O victorie meritată! Am revenit în finală după cinci ani și mă bucur enorm că România este din nou alături de cei mai buni. wrs este un artist  complex, cu o mentalitate de învingător, care i-a dat energia să se califice în ultimul act al concursului.

Bucuria, seriozitatea, determinarea şi ambiţia cu care a abordat proiectul Eurovision au impresionat echipa TVR. Suntem alături de el și îl sprijinim 100% pentru ca România să obțină o clasare cât mai bună la această ediție ESC”, a declarat Iuliana Marciuc, șefa delegației României la Eurovision 2022.

Cine sunt finaliştii Eurovision 2022

Joi seară, după spectacolul de la concursul Eurovision 2022, transmis în direct la TVR 1 și TVR Internaţional, 10 artişti din cei 18 care au concurat în cea de-a doua semifinală s-au calificat pentru finala din 14 mai.

Alături de reprezentantul nostru, WRS, în finala de la Torino s-au calificat și reprezentanţii următoarelor țări: Belgia, Cehia, Polonia, Finlanda, Azerbaidjan, Estonia, Australia, Suedia și Serbia, alături de cei din Elveția, Armenia, Islanda, Lituania, Portugalia, Norvegia, Grecia, Ucraina, Republica Moldova și Regatul Ţărilor de Jos, calificaţi după semifinala din 10 mai. Ţările „Big Five” – Italia, Marea Britanie, Spania, Franţa, Germania sunt direct calificate în ultima fază a concursului.

La conferinţa de presă ce a avut loc după cea de-a doua semifinală, artiştii au tras la sorţi şi ordinea de intrare în concurs din finala Eurovision.

Vineri, 13 mai, a fost programată repetiția pentru juriile naționale, prima etapă a finalei Eurovision. Reprezentul României, cât și cei ai celorlalte țări finaliste vor cânta pentru jurați într-un spectacol netelevizat, votul acestora contând în proporție de 50%, la fel ca și cel al publicului telespectator.

Sâmbătă seară, românii din toate țările participante la această ediție Eurovision – cu excepția României – vor putea vota din nou WRS și melodia „Llamame”.

Ca şi cele două semifinale, finala competiției Eurovision 2022 va fi transmisă în direct la TVR 1 și TVR Internaţional, sâmbătă, 14 mai 2022, începând cu ora 22.00.

ADVERTISEMENT
Tags: