Life

Marcel Pavel și Francesco Napoli, în așteptarea duetului „parafat” de… butonii cămășii, la Câmpia Turzii

Îndrăgitul artist Marcel Pavel și starul italian Francesco Napoli vor fi protagoniștii unui duet inedit, a cărui poveste a început înaintea unui concert susținut la Câmpia Turzii.
31.03.2023 | 19:30
Marcel Pavel si Francesco Napoli in asteptarea duetului parafat de butonii camasii la Campia Turzii
Marcel Pavel și Francesco Napoli, încadrați de Vlad Miriță și de Radu Groza, sunt în așteptarea unui duet inedit, „parafat” la Câmpia Turzii (sursa arhivă personală Radu Groza)
ADVERTISEMENT

Nimic nu este întâmplător în viață, pe scenă și chiar în spatele cortinei. Ca dovadă, două voci teribile, două vedete și în același timp doi dintre cei mai iubiți artiști de către publicul românesc, Marcel Pavel și Francesco Napoli, au pus bazele unei colaborări inedite. Dar, pentru că povestea bate… viitorul hit – pentru că nu ne îndoim că va fi altfel – vă vom povesti firul evenimentelor, care au început cu un împrumut de… butoni, pe o scenă din Câmpia Turzii.

Marcel Pavel: „I-am împrumutat butonii lui Francesco Napoli, la Câmpia Turzii și aștept partitura cântecului pe care îl vom interpreta”

Totul a început de la mărturia oferită, în exclusivitate pentru FANATIK, de Radu Groza, impresarul starului italian. „Înaintea unui concert care s-a desfășurat, de curând, la Câmpia Turzii, unde au fost invitați Francesco Napoli, Marcel Pavel și Vlad Miriță, s-a petrecut un moment amuzant. În momentul în care Francesco a îmbrăcat costumul de scenă, a constatat că și-a uitat butonii pentru cămașă acasă, în Italia. În acel moment, binevoitor ca de obicei, Marcel Pavel și-a scos butonii, pe care i-a oferit lui Francesco”,  ne-a povestit managerul.

ADVERTISEMENT

Asta n-ar fi nimic, dincolo de rivalitățile firești, artiștii trăiesc în zodia prieteniei. Unde mai pui că, de mai mulți ani, italiano – neamțul (… pentru că deține și cetățenia germană) Francesco Napoli este un obișnuit al scenelor noastre și a devenit chiar un prieten al României… Însă, lucrurile nu se opresc aici și nici muzele nu dorm. Artistul care lansa „Balla – Mania”, odată cu apariția șlagărului „Balla Balla”, este pus pe fapte mari.

Marcel Pavel
Marcel Pavel, un artist mereu jovial… (sursa facebook.com)

 

Duetul cu Marcel Pavel se lasă, însă, un pic așteptat. Din două motive, pe care le-am aflat, în exclusivitate, chiar de la artistul român: „Într-adevăr, Francesco Napoli mi-a propus să cântăm împreună, iar eu am acceptat. Grație muzicii, îl știu de mult timp, dar îl cunosc puțin. Are un caracter frumos și abia aștept să lucrăm împreună, dar deocamdată aștept să-mi trimită partitura, așa că nu e cazul să vă grăbiți. În schimb, vă ofer o noutate. Mă pregătesc să lansez o nouă piesă, intitulată „Hai lume, soro lume”.

ADVERTISEMENT

„Compoziția îi aparține lui Mihai Alexandru (n.r cel care a scris istorie cu trupa Iris) și, așa cum o reflectă și titlul, este în genul etnopop. Am mai modificat puțin „registrul”, pentru că lumea vrea să se distreze. Așa cum ne-am distrat și noi cu butonii, la Câmpia Turzii. Apropo, să știți că Francesco mi i-a și returnat, ca să pot urca și eu pe scenă”, s-a amuzat Marcel Pavel. Cariera de succes a artistului român se bazează, dincolo de voce, pe o mare ambiție. Mereu surprinzător, Marcel Pavel se află în fața unei noi provocări…

Francesco Napoli Radu Groza (sursa arhivă Radu Groza)
Francesco Napoli și Radu Groza, umăr la umăr, la Câmpia Turzii (sursa arhivă personală Radu Groza)

De la „Hai lume, soro lume”, surpriza românului, la „Arrivederci amore”, declarația italianului

În schimb, Francesco Napoli se pregătește să lanseze un nou album. „Încă se află în căutarea unui titlu, dar vă mărturisesc, în premieră, că primul single se va numi „Arrivederci amore”. De fiecare dată, Francesco vine în România bucuros, îi place aici, se simte ca acasă. La Câmpia Turzii l-am dus la un restaurant românesc și, așa cum era de bănuit, i-au plăcut mult ciorba de burtă și sarmalele. Pe scenă are același succes precum în anii ’80 și nu e de mirare că doamnele îl iubesc. Suntem cu toții curioși cum se va derula colaborarea cu Marcel Pavel. Va fi un duet inedit”, ne-a mai povestit Radu Groza.

ADVERTISEMENT

Potrivit agentului vedetei italiene, care a ținut să amintească și faptul că Marcel Pavel nu se află în premieră înaintea unei asemenea colaborări, artistul român cântând în trecut și alături de Andrea Bocelli, la concertul desfășurat în fața ardelenilor dar mai ales a… ardelencelor, atât Marcel cât și Francesco au avut un succes nebun. La fel s-a întâmplat și cu Vlad Miriță. Privitorii au avut parte de o „distribuție” deloc inedită, dar mereu diferită, „spumoasă” și… niciodată devreme acasă, pentru că respectivii corifei nu s-au zgârcit deloc la capitolul bisuri…

Când  a cântat Francesco Napoli prima oară în România

„Pentru prima oară, am cântat în România la emisiunea „Surprize, Surprize”. Melodia pe care am interpretat-o atunci se numește „Quattro bravi”. Publicul românesc iubește muzica, îi place să trăiască și mereu m-a primit cu brațele deschise. De 15 ani vin aici și mă bucură acest lucru”, a spus Francesco Napoli.

ADVERTISEMENT

„Spre exemplu, îmi amintesc că am cântat la Cluj Napoca, în cadrul unui spectacol superb, intitulat „Discoteca ‘80”. Atmosfera a fost fantastică, mi s-au umplut ochii de lacrimi. Voi veni mereu în România și de fiecare dată când vorbesc la telefon cu managerul meu, Radu Groza, îi amintesc că vreau să cânt în țara voastră. Radu face totul din suflet și invită mari artiști”, a adăugat vedeta italiană.

”Îmi place simplitatea românilor”

„Cel mai mult îmi place simplitatea românilor, care vin mereu cu brațele deschise și îmi oferă totul. Sunt oameni care te acceptă ca pe un părinte, ca pe un membru al familiei. Această simplitate, modul prin care oferi totul din inimă, toate sunt importante pentru mine”, a continuat starul anilor ’80, care se „încăpățânează” să rămână în topuri, în ciuda curentelor schimbătoare din muzica internațională.

La final, am dorit să-i oferim, din nou, cuvântul managerului Radu Groza, cel care, în sfârșit, se bucură că situația generală a revenit la normal și că artiștii s-au întors sub reflectoare, acolo unde le este locul. „Sursa” noastră și, în același timp, omul de la care a pornit povestea începută la Câmpia Turzii și pe care o așteptăm să se concretizeze cât mai curând, a încheiat: „În adolescență, ascultam pe casete muzica lui Francesco Napoli. Acum, deja lucrăm împreună de mulți ani. Este un profesionist desăvârșit și sper ca, nu peste mult timp, să facem multe lucruri frumoase împreună, așa cum va fi și această colaborare cu Marcel Pavel”. Succes, „raggazi”!…

 

ADVERTISEMENT
Tags: