Fotbal intern

Marcel Popescu a plâns în direct la TV! “Au furat titlul Craiovei! Cornel Dinu şi Dinamo să recunoască şi să-i ceară iertare lui Oblemenco”

30.04.2020 | 21:20
Marcel Popescu a plans in direct la TV Au furat titlul Craiovei Cornel Dinu si Dinamo sa recunoasca si sai ceara iertare lui Oblemenco
ADVERTISEMENT

Marcel Popescu, preşedintele Universităţii Craiova, a lansat acuze dure la adresa lui Cornel Dinu. Fostul internaţional a dezvăluit recent cum Dinamo a “umblat” la arbitrii din cupele europene în sezonul când “câinii” au ajuns în semifinalele CCE din 1984.

Marcel Popescu, acuze dure pentru Cornel Dinu: “Spovedania lui are un sâmbure de adevăr”

La câteva zile după ce dezvăluirile făcute de Cornel Dinu, Marcel Popescu a adus aminte de un episod petrecut în sezonul 1972-1973, când Dinamo i-a suflat titlul Universităţii Craiova în ultima etapă a sezonului. Preşedintele oltenilor i-a transmis fostului internaţional că trebuie să vină în Bănie şi să-şi ceară scuze pentru ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 47 de ani. Scena a fost una emoţionantă, oficialul formaţiei din Bănie având lacrimi în ochi în acele momente, dar şi atunci când şi-a adus aminte de dispariţia fostului mare atacant al Craiovei.

ADVERTISEMENT

“I-aş propune lui Dinu să spună cine ducea valizele în fotbalul intern. Care erau metodele de şantaj? Spovedania lui Dinau are un sâmbure de adevăr. Dinamo a fost un torţionar al fotbalului românesc. Cornele, trebuie să te spovedeşti până la final.

Ar trebui să vină la Craiova, la statuia lui Nelu Oblemenco, bunul lui prieten. Au avut o relaţie bună, nu vorbesc în van. Grupul Dinamo l-a blocat la naţională când el avea patru titluri de golgeter. Să vină la statuie şi să aducă medalia de campion din 1973.

ADVERTISEMENT

Să-i ceară iertare şi să recunoască faptul că a furat titlul. Trebuie să-şi ceară iertare. Aşa trebuie să spună: ‘Iartă-mă, am furat medalia în 1973. Voi trebuia să fiţi campioni’. Asta l-ar absolvi de multe crime fotbalistice”, a declarat Marcel Popescu la Oltenia TV.

Ce s-a întâmplat în sezonul 1972-1973: Dinamo, campioană la golaveraj

Sezonul 1972-1973 a fost unul în care U Craiova şi Dinamo s-au luptat pentru titlul de campioană a României. Cu cinci etape înainte de final, oltenii aveau un avans de patru puncte, însă totul s-a năruit în ultimele etape ale campionatului.

ADVERTISEMENT

Titlul s-a decis în ultima etapă a sezonului, dar în nişte condiţii speciale. Pe 24 iunie s-au jucat restanţele UTA – U Craiova şi Dinamo – CFR Cluj. Motivul era acela că formaţia din Gruia fusese la un turneu amical la Bochum, iar Ministerul de Interne i-a ajutat pe fotbaliştii clujeni să primească vizele.

U Craiova a pierdut meciul de la Arad, scor 0-1, iar Dinamo a câştigat duelul cu CFR Cluj, scor 4-0. “Câinii” puneau mâna pe titlul de campioană a României cu ajutorul golaverajului: + 19, faţă de +18 cât avea formaţia din Bănie. Oltenii au acuzat că CFR Cluj nu şi-a apărat corect şansele, din moment ce Dinamo a marcat exact numărul de goluri necesare pentru a deveni campioană.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat la Dinamo – CFR Cluj 4-0

“Invitaţia ne fusese pasată de către cei de la Dinamo. Era mare lucru să ieşi în Vest pe vremea aceea, aşa că am acceptat provocarea. Craiova trebuia să facă egal şi câştiga campionatul indiferent de rezultatul nostru cu Dinamo. Dacă UTA ar fi învins cu 1-0, Dinamo trebuia să ne dea 4-0 ca să câştige campionatul la golaveraj.

Noi am jucat cinstit şi, după 45 de minute, era 2-0 pentru ei. La pauză a venit o ploaie torenţială şi pentru asta ne-au ţinut la cabină vreo 20 de minute, deşi nu mai ploua, ca să vadă ce se întâmplă cu Craiova. Arbitrul Anderco le-a dat un 11 metri.

În final ne-au mai marcat un gol. Asupra maşinaţiunilor nu pot afirma nimic, întrucât am numai suspiciuni, nu şi dovezi. Cine ştie să citească printre rânduri, să o facă”, a povestit Marius Bretan, fotbalist al lui CFR Cluj, în cartea “100% CFR. Centenarul unui vis”

ADVERTISEMENT
Tags: