Fotbal intern

Marcel Pușcaș a vorbit despre cum a ajuns Steaua în „mâinile” lui Gigi Becali: „Nu era un tip interesat de fotbal”

04.05.2020 | 13:35
Marcel Puscas a vorbit despre cum a ajuns Steaua in mainile lui Gigi Becali Nu era un tip interesat de fotbal
Marcel Pușcaș a vorbit despre cum Steaua a ajuns în „mâinile” lui Gigi Becali: „Nu era un tip interesat de fotbal”. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Marcel Pușcaș, președintele Universității Craiova 1948, a vorbit despre cum Steaua a fost preluată de Gigi Becali la începutul anilor 2000. Acesta a dezvăluit că finanțatorul „roș-albaștrilor” nu era interesat de fotbal înainte de revoluție.

Marcel Pușcaș, despre cum a ajuns Gigi Becali să preia Steaua

Marcel Pușcaș, președintele Universității Craiova 1948, a vorbit despre cum Gigi Becali a ajuns să preia Steaua și a făcut referire și la cartea scrisă de Cristian Rizea, fostul deputat PSD, care a explicat tranzacția.

ADVERTISEMENT

”Am citit ieri cartea în format PDF. El susține că era acolo, de față, ca reprezentant a lui Athanasiu, mentorul său în ale politicii. Ce pot să spun, cunoscându-l pe Gigi Becali înainte de Revoluție, este că nu era un tip interesat de fotbal.

Nu cred că în 2000 avea vreun vis de a ajunge în fotbal. Cred că datoriile pe care le avea Viorel Păunescu la el l-au făcut să își recupereze banii. Așa cred că a ajuns Gigi Becali în fotbal. Cert este că Gigi Becali în anul 2000 nu avea gânduri să intre în fotbal”, a spus Marcel Pușcaș la ProX.
„Știți câți oameni cunosc care nu au vrut să ajungă în fotbal și au ajuns? Sute. Oameni care atunci când au făcut bani, au investit. Am tot respectul pentru cei care au bani și investesc în fotbal”, a mai spus Pușcaș.

Dezvăluirile unui fost deputat PSD despre cum Gigi Becali a „furat” Steaua

Cristian Rizea, fost deputat PSD, a explicat într-o cartea scrisă în exil cum a ajuns Gigi Becali să cumpere Steaua de la Armata Română: „Începutul meu ca angajat al administrației centrale: imediat după instalarea Guvernului Adrian Năstase în decembrie 2000, am fost numit șef de cabinet al ministrului tineretului și sportului, Georgiu Gingăraș. 

Chiar în acea perioadă (n.r. 2001-2005), Viorel Păunescu și Gigi Becali puneau la cale preluarea în mod fraudulos a echipei de fotbal Steaua București.

Știu și îmi dau seama că foarte mulți se vor inflama, îmi pare rău de Gigi Becali, dar știe și el că ceea ce spun este perfect adevărat! În jur de 21-22 mai 2002, când tocmai revenisem din SUA, Alexandru Athanasiu (n.r. fost senator și ministru PSD) m-a chemat la el să-mi spună ceva foarte important”.

„Peste două zile urma să fie Adunarea Generală a Asociației de Fotbal Steaua București în fruntea căreia fusese ales Viorel Păunescu în data de 9 mai într-un mod care generase numeroase divergențe.

Pentru că deja existau mulți contestatari, Păunescu s-a gândit să organizeze rapid, în 2 săptămâni, mai precis în 24 mai, o nouă Adunare Generală pentru a nu mai putea fi contestat, oferind diverse funcții în conducere celor care puteau să-i confere și să-i garanteze legitimitatea în fruntea Asociației. 

Viitorul meu naș de cununie, președinte al Consiliului Național al PSD și vicepreședinte al Senatului României în acel moment, mi s-a confesat la acea întâlnire, spunându-mi că îl rugase Viorel Hrebenciuc să vorbească neapărat cu Gingăraș pentru a participa și a-l susține pe Păunescu în funcția de președinte”, mai notează Rizea.