Fotbal intern

Marcel Puşcaş, despre Islanda-România: ,,Presiunea e la noi! Ei se întorc la pescuit!” Exclusiv

08.10.2020 | 15:58
Marcel Puscas despre IslandaRomania Presiunea e la noi Ei se intorc la pescuit Exclusiv
Marcel Puscas despre Islanda-România: ,,Presiunea e la noi! Ei se intorc la pescuit!'' Exclusiv
ADVERTISEMENT

FANATIK a vorbit în exclusivitate cu Marcel Puşcaş care a analizat meciul extrem de important din Islanda, iar fostul mare jucător al Stelei, îi vede pe islandezi favoriţi.

Puşcaş a propus o analiză interesantă şi a remarcat un lucru extrem de important: presiunea este la noi, iar jucătorii naţionalei nu trebuie să intre în jocul de luptă al adversarilor, care ne-au dominat întotdeauna din punct de vedere fizic.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, Marcel Puşcaş consideră că Islanda este favorită pe hârtie, pentru că au jucători în Anglia, cum e cazul lui Sigurdsson, care e titular la Everton şi lider în Premier League, plus jucători în Danemarca şi Bundesliga.

Marcel Puşcaş: ,,Hai să luăm primii 11 de la ei, şi primii 11 de la noi şi să vedem unde joacă ei! Ne luăm la luptă cu ei, am pierdut din start!”

Ce părere aveţi despre meciul din Islanda?

-Foarte greu va fi! Şi meciul acesta şi următorul, în cazul în care ne calificăm. Mai ales că la Budapesta vor fi cel puţin 15.000 de suporteri, cum au fost la Supercupa Europei. Ar fi o presiune în plus, deşi i-am cam bătut în ultimii 20 de ani. Acum însă au 4 jucători la Ferencvaros care s-au calificat după 25 de ani în Champions League, plus jucători prin Bundesliga care chiar joacă!

ADVERTISEMENT

-Dacă ne luăm la trântă cu ei şi la heirup, dacă nu jucăm inteligent şi ne luăm la luptă cu ei, am pierdut din start! Dacă vom avea un joc cursiv, de pase, pe contraatac, hotărât şi fără complexe de niciun fel, atunci putem câştiga, dar cred că au fost întotdeauna şi vor fi puternici fizic.

Deci credeţi că sunt favoriţi islandezii?

-Păi hai să luăm primii 11 de la islandezi şi primii 11 de la noi, şi să vedem unde joacă ei! Vreo 5 sunt în campionatul Angliei şi joacă! Nu ştiu câţi în Danemarca, în Bundesliga vreo 2-3! Cu Belgia au pierdut la scor, dar au lipsit 7 titulari din meciul cu Anglia, când au pierdut în minutul 95!

ADVERTISEMENT

Marcel Puşcaş: ,,Pentru ei nu e o tragedie ratarea calificării. Ei joacă fotbal de plăcere!”

-Ei nu au fost obişnuiţi cu calificările, bine nici noi în ultimii ani, dar presiunea e la noi, nu la ei! Ei dacă pierd, se duc la pescuit! Noi avem probleme. Îşi văd de fotbalul lor amator, nu au nicio treabă! Joacă fotbal de plăcere mult mai mult decât o facem noi!

-Islanda nu e o echipă mare, dar au jucători buni, într-o ţară în care nu ştiu dacă sunt 20.000 de fotbalişti. Toată ţara e cât judeţul Cluj! Ar trebui ca toate aceste lucruri să conteze, dar acuma ne bate Georgia, avem probleme cu Macedonia, cu Bosnia, cu echipe dinastea, cu Cipru!

ADVERTISEMENT

Poate fi Mirel Rădoi principalul atuu pentru echipa naţională?

-Grupul e important! Jucătorii trebuie să se poată exprima. Fotbaliştii buni, care ştiu să se adapteze oricărui adversar şi să schimbe registrele din mers, la aceşti jucători antrenorul nu prea are ce face, decât să îi tempereze, să nu se certe, să fie pedagog, să fie atmosferă bună. Tactica poţi să o faci într-un fel şi adversarul să-ţi impună să joci altfel!

-Atunci trebuie să te adaptezi! Dar asta în timpul jocului nu ţi-o mai poate transmite antrenorul! Fzele se derulează rapid şi nu poţi să faci time out ca la handbal sau baschet! Şi dacă nu eşti adaptat, poate să fie şi Mourinho şi Guardiola! Jucătorii fac antrenorii mari, nu invers! Ia pune-l pe Guardiola antrenor la Chinda sau la FC Argeş! Scapă măcar de retrogradare? Jucătorii atâta pot!

Camora pe teren cu Islanda?

-Eu l-aş băga! E un jucător foarte serios, constant, ceea ce este foarte important şi matur! Nu văd o problemă în naturalizarea jucătorilor de valoare. 33 de ani, dacă te ţine fizicul, nu e o vârstă la care să te laşi de fotba-l sau că nu mai eşti bun, dimpotrivă! Poate fi de folos în următorii doi ani echipei naţionale, fără probleme!


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 4,20 este cota pentru „2 și peste 1,5 goluri” la meciul Islanda-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT