Sport

Marcel Pușcaș, un nou atac la adresa arbitrilor din România: ”Cluburile pierd bani din cauza lor!”

Se înmulțesc atacurile la adresa arbitrilor din România. Președintele celor de la FC U Craiova, Marcel Pușcaș, pune pe seama greșelilor de arbitraj stabilitatea financiară a cluburilor.  
30.11.2021 | 12:45
Marcel Puscas un nou atac la adresa arbitrilor din Romania Cluburile pierd bani din cauza lor
ADVERTISEMENT

În așteptarea implementării sistemului VAR, arbitrii din România au devenit ținta predilectă a oficialilor cluburilor din casa Pariurilor Liga 1.

Nici în ligile inferioare arbitrii nu sunt menajați, dar în cazul primului eșalon, la mijloc, e vorba și de banii pe care cluburile îi primesc din drepturile TV în funcție de clasarea de la finalul sezonului.

ADVERTISEMENT

Marcel Pușcaș: ”Deciziile determină reacții grave pentru un club, pentru o poziție în clasament”

Ultimul arbitru intrat în vizorul oficialilor din fotbalul românesc este Iulian Călin, după penalty-ul controversat acordat echipei Farul Constanța în minutele adiționale ale partidei de la Mediaș 1-1 cu Gaz Metan.

Specialistul în arbitraj al postului Digi Sport, Ion Crăciunescu, a apreciat greșită decizia centralului la faza din minutul 90+5.

ADVERTISEMENT

Greșeala lui Iulian Călin este doar una dintr-un lung șir care afectează financiar cluburile, spune președintele celor de la FC U Craiova, Marcel Pușcaș.

”Polemicile iscate în urma unor greșeli de arbitraj există la fiecare etapă. Pe mine mă intrigă felul în care se scot cartonașele de către arbitri la simulări. Arbitrajul românesc e precum fotbalul, nici mai bun, nici mai rău.

ADVERTISEMENT

Dar, dacă arbitrul nu trăiește din fotbal, deciziile lui determină reacții grave pentru un club, pentru o poziție în clasament.

Cluburile pierd bani și astfel de greșeli ies mai ușor mai iveală și sunt supuse dezbaterilor. Unii câștigă puncte nejustificat, alții se enervează”, a punctat Marcel Pușcaș, la Pro X.

ADVERTISEMENT

Oficialul oltenilor este nemulțumit că CCA nu face publice pedepsele arbitrilor pentru greșelile pe care le comit

Marcel Pușcaș a arătat cu degetul și către Comisia Centrală a Arbitrilor condusă de Kyros Vassaras. De multe ori CCA anunță pedepsele pentru arbitrii care greșesc grav, apoi acestea sunt reduse și cei incriminați sunt delegați la alte partide.

”Măsurile care se iau împotriva arbitrilor sunt arbitrare. A fost o fază care a stârnit râsul acum câteva etape, la un henț care n-a fost dictat de Viorel Flueran, dar a fost văzut de toată țară.

Deciziile în privința arbitrilor ar trebui făcute publice, cu etapele de suspendare. Ne trezim cu arbitrii că arbitrează din nou. La noi, arbitrii au o aură masonică. Să vedem care sunt pedepsele, să știm la ce să ne așteptăm. De ce să nu vedem?”, a răbufnit Marcel Pușcaș.

Acesta a mai spus că odată cu introducerea sistemului VAR la meciurile din Casa pariurilor Liga 1, o partida va dura chiar și două ore.

”Când se va introduce VAR, în debutul sezonului următor, sunt convins că un meci de fotbal va dura 120 de minute la noi. Pentru că sunt atât de multe erori pe parcursul jocului, încât VAR-ul va opri jocul la fiecare două-trei minute. Greșelile sunt atât de flagrante”, a explicat Marcel Pușcaș pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT