Fotbal intern

Marcel Pușcaș îl apără pe Ianis Hagi: ,,Acest copil e asasinat, e vânat”. Ce vedete cere la echipa națională

08.09.2020 | 11:00
Marcel Puscas il apara pe Ianis Hagi Acest copil e asasinat e vanat Ce vedete cere la echipa nationala
ADVERTISEMENT

Marcel Pușcaș, fostul președinte al divizionarei secunde FC U Craiova, a comentat situația lui Ianis Hagi, lăsat pe banca de rezerve de către selecționerul Mirel Rădoi pentru partida din Austria. Mijlocașul lui Rangers nu a prins niciun minut în partida de la Klagenfurt, după ce în meciul cu Irlanda de Nord a fost schimbat în minutul 55. Marcel Pușcaș îl apără pe Ianis Hagi și susține că presiunea de pe umerii fotbalistului este prea mare.

Ianis Hagi a adunat 11 partide pentru echipa națională, însă nu a reușit să ofere decât o pasă decisivă, fără a marca vreun gol, ceea ce i-a atras critici din partea suporterilor și analiștilor. Nici în Scoția nu a scăpat de reproșuri, suporterii lui Rangers fiind nemulțumiți de lipsa de reușite notabile din partea mijlocașului român.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu a reușit să ofere satisfacție în partida cu Irlanda de Nord, iar în meciul cu Austria a stat pe bancă, Ianis Hagi are în continuare parte și de încurajări, iar cel mai nou apărător al fostului jucător de la Viitorul este Marcel Pușcaș, fost fotbalist la Steaua și Rapid.

Marcel Pușcaș îl apără pe Ianis Hagi

Fostul președinte de la FC U Craiova consideră că așteptările publicului de la Ianis Hagi sunt mult prea mari, însă crede și că mijlocașul lui Rangers ar trebui să aibă o atitudine mai dură pe teren.

ADVERTISEMENT

,,De ani de zile, acest copil e asasinat, e vânat, că e copilul lui Gică Hagi! Lăsați-l în pace! Să-l rebotezăm! Și asta cu 10… Ce contează? Prea mare presiune se pune pe el. Suntem săraci în vedete și ne legăm de copilul unei vedete, ca să-l zgândărim pe taică-su.

La națională, el ar trebui să aibă tupeu. Buna creștere nu e valabilă mereu în performanță. Să nu uităm că fotbaliștii sunt recrutați din a patra categorie socială. Dumitrescu, Răducioiu provin din tâmplari, mamă casnică. Ianis are foarte mult bun simț.

ADVERTISEMENT

Aș vrea să îl văd un jucător cum era Lăcătuș, cu ‘să moară’, cu ‘băga-mi-aș’. Îi lipsește răutatea. E nevoie de acest tip-vagabond în fotbal. Nu există fotbalist mare care să nu fie așa. În performanță, trebuie să ai tupeu”, a declarat Marcel Pușcaș pentru Telekom Sport.

Ce vedete sunt cerute de Marcel Pușcaș la echipa națională

Mirel Rădoi și-a dovedit curajul de a inova încă de la primele două partide petrecute pe banca echipei naționale. Selecționerul l-a utilizat titular pe Denis Alibec atât cu Irlanda de Nord cât și contra Austriei, iar pentru partida de la Klagenfurt a efectuat nu mai puțin de 5 schimbări în primul 11. Chiar dacă l-a criticat pe Rădoi pentru numărul mare de modificări, Marcel Pușcaș consideră că selecționerul ar putea face și alte mișcări și îi cere în lot pe Dennis Man și Constantin Budescu.

ADVERTISEMENT

,,Budescu, de ce nu? E din același aluat cu Alibec. A fost decisiv în campania pentru EURO 2016 și după a picat, așa… Dacă nu îl câștigi, e vina ta ca antrenor. Când vorbim despre jucători cu calități, trebuie să vorbești mai bine cu ei, altfel…

Și cu Man ar trebui să aibă o discuție, dar nu îl poți neglija sau să nu îl incluzi în lotul lărgit. Se poate blaza, poate ar trebui folosit și el mai mult. Eu cred că ce face Coman în stânga poate face și Man în dreapta”, a mai spus Pușcaș.

Următoarea acțiune a naționalei României va avea loc în data de 8 octombrie, când reprezentativa noastră se deplasează în Islanda pentru semifinala barajului de calificare la Euro 2020.

România conduce în acest moment grupa 1 a Ligii B din UEFA Nations League, având cu un punct mai mult decât Austria și Norvegia. Următoarele partide ale „tricolorilor” în Liga Națiunilor vor fi pe 11 octombrie în deplasare cu Norvegia și pe 14 octombrie pe teren propriu cu Austria.


(P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,60 este cota pentru ”2 solist și peste 2,5 goluri” la meciul Malta U21 – România U21. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT