Fotbal intern

Marcel Pușcaș îl desființează pe Mirel Rădoi: ”Să-și plătească școlarizarea”

20.11.2020 | 12:57
Marcel Puscas il desfiinteaza pe Mirel Radoi Sasi plateasca scolarizarea
ADVERTISEMENT

Fostul președinte al clubului FC U Craiova, Marcel Pușcaș, îl desființează pe selecționerul Mirel Rădoi pentru rezultatele echipei naționale a României din această toamnă.

”Tricolorii” au smuls un 1-1 în partida de la Belfast, cu un gol în finalul partidei reușit de Bicfalvi, dar per total evoluția formației lui Mirel Rădoi a fost una ștearsă.

ADVERTISEMENT

În urma acestei remize, coroborată cu rezultatele din alte întâlniri, România a prins in extremis în urna 2 valorică pentru tragerea la sorți a grupelor din preliminariile CM 2022.

Mirel Rădoi, făcut praf de Marcel Pușcaș

”N-am nimic cu actualul selecționer, cum n-am avut cu nici unul. Știu că nimeni nu poate face din rahat, bici. Valoarea jucătorilor este determinantă în mai toate cazurile în fotbal. FRF, prin vocea ‘profesionistă’ și ‘sinceră’ a președintelui, clama cele două etaloane”, și-a început Marcel Pușcaș atacul la adresa lui Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

”Dar care este expertiza actualului selecționer? Oare cele doar 5 meciuri antrenate la FCSB? Cât despre meritocrație ce-am putea spune? Cea de fost fotbalist? Sau poate cele 20% din meciurile de calificare cu U21 la turneul final”, a continuat Pușcaș pe contul de Facebook.

”A fost un singur caz în istoria fotbalului românesc când unui fost fotbalist i s-a dat naționala pe mână la agățatul ghetelor în cui: HAGI. A eșuat. Dar Rădoi n-a fost Hagi, a fost departe, foarte departe de el.

ADVERTISEMENT

ȘTEFAN COVACI- 30 de ani de antrenorat până să preia România, VALENTIN STĂNESCU- 15 ani, JENEI- 14 ani de antrenorat, CONSTANTIN- 20 de ani, LUCESCU sr- 4 ani, IORDĂNESCU- 7 ani, DINU- 8 ani, BOLONI- 10 ani, PIȚURCĂ- 5 ani, CONTRA- 6 ani. Cu toții au fost fotbaliști cu mult peste Rădoi. Lui Rădoi i-au trebuit doar 5 meciuri de antrenor la FCSB pentru a-și demonstra calitățile”, a continuat fostul fotbalist.

”N-a reușit încă să învețe principiul de bază al jocurilor de echipă: OMOGENITATEA. N-a reușit încă să învețe că un SISTEM DE JOC se stabilește în funcție de calitățile jucătorilor și nu după cum i se năzare antrenorului. N-a reușit încă să deceleze UTOPIA de REALITATE în declarații.

ADVERTISEMENT

N-a reușit să FACĂ O SELECȚIE COERENTĂ (au debutat 45 de jucători într-un an). N-a reușit încă să ÎNTINEREASCĂ echipa națională. Dimpotrivă. N-a reușit încă aceste lucruri nu pentru că n-are BAC-ul și licența PRO, ci pentru că n-are experiență.

Dar la FRF și ROMÂNIA se poate învăța din mers. E tânăr, are timp. Ok, dar timpul lui/lor e pe nervii suporterilor, pe banii bugetelor locale și pe neîncasările din necalificări. Rădoi ca și conducerea FRF se pot califica ei înșiși la locul de muncă. Cu o singură condiție: să-și plătească școlarizarea! Ce mare lucru!?”, a încheiat Pușcaș.

ADVERTISEMENT